Müslümanlara özel yeni bir sosyal ağ!

Rahatsız edilmeden tartışmak isteyen Müslümanlar için yeni bir "Müslüman sosyal ağı" doğuyor!

Müslümanlara özel sosyal ağ!

İnternette aktifseniz paylaştığınız bir şeyin konunun dışında tartışmalara sürüklendiğine rastlamışsınızdır. Peki yaptığınız masum bir yorum sonucunda "terörist" olmakla suçlandığınız hiç oldu mu?

Dünya çapındaki birçok Müslüman, böyle bir riskle karşı karşıya. Paris ve Kaliforniya'daki terörist saldırıları ve Suriyeli mülteci krizi, Müslümanların internette yanlış anlaşılarak tacizlere uğramalarına neden oldu. ABD'nin başkan adaylarından Donald Trump'ın ABD'ye Müslümanların girişini yasaklamaktan bahsetmesi, durumları daha da kötüleştirdi. Bu gelişmelerin ardından Facebook CEO'su Müslümanların Facebook'ta her zaman hoş karşılandığını açıklamış ve öncesinde nefret söylemine karşı bir kampanya başlatmıştı.

Arapçada "sormak" anlamına gelen Tutlub, IŞİD gibi terör gruplarının uzağında kalarak Müslümanlara inançları hakkında konuşup yardım alabilecekleri, özel seçilmiş içeriklere ulaşabilecekleri bir sosyal ağ sunuyor. Tutlub'un kurucusu, İngiltere'de yaşayan Nijeryalı girişimci Yusuf Hassan, sosyal ağın İslam'ın gerçek modern değerlerini göstermeyi ve yanlış bilgilendirme riskini ortadan kaldırmaya çalışacağını söylüyor.

Hassan, İslam'ı merak eden gayrimüslimlerin siteye katılabileceklerini, Tutlub'un sadece Müslümanlara özel, izole bir site olmadığını vurguluyor. Hatta Hassan, Müslümanların Facebook, Twitter, LinkedIn gibi diğer sosyal ağlarda diğer dinlerden arkadaşlarıyla iletişimde olmalarını öneriyor.

Geçmişte benzer Müslüman odaklı sosyal ağlar pek başarılı olamadılar ancak Hassan, zamanlamasının doğru olduğuna, Nijerya gibi ülkelerdeki internet erişiminin yükselişte olması nedeniyle sitesinin tutabileceğine inanıyor. Hassan'ın Facebook'un yerini almak gibi bir iddiası yok, ancak Tutlub'un sosyal devi tamamlayıcı bir görev üstlenebileceğini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları