MWC 2016'da tanıtılmasını beklediğimiz 5 ürün

Başlamasına günler kalan Mobil Dünya Kongresi'nin yıldızı olmaya aday, 5 amiral gemisi telefon!

Bu cepler çok konuşulacak!

Her sene yapılan Mobil Dünya Kongresi veya kısaca MWC, mobil dünyanın en önemli toplantılarından bir tanesi. Bu sene 22-25 Şubat tarihlerinde Barcelona'da gerçekleşecek olan fuar, önde gelen üreticilerin yeni ürünlerini tanıtmasına şahit olacak.

Aşağıda MWC 2016'da yapılmasını beklediğimiz en önemli 5 tanıtımı sıraladık.

Microsoft Lumia 750

Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550'nin ardından Microsoft, çalışanlara yönelik yeni Lumia 650'yi henüz tanıttı. Ancak firma muhtemelen bununla yetinmeyecek ve MWC'de bir veya iki yeni model daha tanıtacak.

Barcelona'da tanıtılacak telefonların orta seviye Lumia 750 ve Lumia 850 olma ihtimali var. Lumia 850 hakkında çok az şey bilinse de Lumia 750'nin Snapdragon 617 işlemci, 2GB RAM, 16GB depolama alanı ve 5.4 inç (veya 5.7 inç) Full HD ekranla gelmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy S7

Samsung, geçen seneki MWC'de Galaxy S6, S6 Edge ve bir dizi yeni ürün tanıtmıştı. Firmanın bu sene de benzer tanıtımlar yapması bekleniyor.

Samsung, MWC'nin resmi açılışından bir gün önce, 21 Şubat'ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde en yeni telefonlarını, yani Galaxy S7'yi ve Galaxy S7 Edge'i tanıtılacak.

Galaxy S6'da kaldırılan microSD slotu, dedikodulara göre Galaxy S7'de geri dönüş yapacak. Telefonun beklenen özellikleri arasında Snapdragon 820 veya Exynos M1 işlemci, güçlü magnezyum alaşımı gövde, Turtle Glass ekran, Apple'ın 3D Touch'lı ekranına benzer basınca duyarlı bir ekran ve daha iyi 12MP'lik kamera var.

Tanıtımda büyük ekranlı Edge+ modeli de ortaya çıkabilir.

MWC 2016'da tanıtılmasını beklediğimiz 5 ürün
Dedikodulara göre üretilen bir çizimAndroid Authority

LG G5

LG, yeni telefonlarını her zaman MWC'de tanıtmıyor ancak bu sene bir istisna olabilir. LG, diğer Koreli rakipleri gibi MWC'nin hemen öncesinde bir basın etkinliği düzenleyecek ve LG G5'i tanıtacak.

LG G5, dedikodulara göre Snapdragon 820 işlemci, 21 megapiksellik bir kamera ve retina tarama işleviyle gelebilir. LG'nin kendi geliştirdiği ödeme sistemini de etkinlikte tanıtabileceği söyleniyor.

Sony Xperia Z6 ve bir ürün daha!

Sony Xperia Z6 ve bir ürün daha!

Sony Xperia Z6

Sony yeni ürünlerini hem MWC'de, hem de IFA'da iki kez tanıtmayı tercih ediyor. Peki firma bu sene düzenini değiştirip, geçen seneki IFA'da tanıttığı Xperia Z5'in halefini MWC'de tanıtabilir mi?

Bunun cevabını şimdilik veremiyoruz, ancak Sony 22 Şubat sabahı bir basın etkinliği düzenleyecek ve bu etkinlikte yeni ürünlerini duyuracak. Sony Xperia Z6 tanıtılmazsa, Xperia Tablet Z2 ve Xperia Z4 gibi cihazlarla tanışabiliriz.

Smartwatch 3'ün tanıtılmasının üzerinden 18 ay geçtiğini düşünürsek, yenilenmiş bir Smartwatch 4 görme ihtimalimiz de var.

HTC One M10

One M9, MWC 2015'te tanıtıldığından One serisine ait yeni bir ürünün bu seneki MWC'de tanıtılmasını bekleyebiliriz. Şu anki kod adı "Perfume" olan cihazın adının HTC M10 olması bekleniyor. İsminde büyük bir değişiklik olmasa da dedikodular, telefonda önemli değişiklikler yapılacağını söylüyor.

Bu değişiklikler arasında M9'a göre daha ince ve minimalist bir tasarım, bu tasarıma olanak tanımak üzere BoomSound hoparlörlerinin kaldırılması var. Telefonun 5.1 inç 2560x1440 AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları