MWC: Sony Xperia Agent ve fazlası!

Xperia Agent, Eye, Projector... Sony'nin MWC 2016'da tanıttığı en ilginç cihazlarla tanışın!

Sony Xperia Agent ve fazlası!

MWC'de yeni Xperia X ve fazlasını gösteren Sony, katılımcılara konsept tasarımlarını göstermekten de geri durmadı.

Bu konseptlerden bir tanesi, size faydalı bilgiler verebilen, sizinle iletişim kurabilen ve evinizi kontrol etmenize izin veren Xperia Agent. Sony'nin ses teknolojisini kullanarak sizinle iletişim kuran Agent, sesle veya hareketle kontrol edilebiliyor. Dolayısıyla Amazon Echo'ya çok benziyor.

MWC: Sony Xperia Agent ve fazlası!

Xperia Agent'ın içerisinde boş yüzeylere görüntü yansıtmanızı sağlayan bir projektör de bulunuyor. Agent, şimdilik piyasaya sürülmeye hazır olmadığından onu satın almanız ne yazık ki mümkün değil.

MWC: Sony Xperia Agent ve fazlası!

Sony'nin sesli asistan teknolojisini bu şekilde kullanmış olması ise bizce ilgi çekici. Firmanın gösterdiği konseptlerden Xperia Projector de aynı teknolojiyi kullanıyor. Bu konseptte küçük bir cihaz, temiz bir yüzeye görüntü yansıtabiliyor. Görüntü üzerine aynı telefonlarda olduğu gibi dokunup, içerikleri kontrol edebiliyorsunuz.

MWC: Sony Xperia Agent ve fazlası!

Sony'nin gösterdiği konseptlerden Xperia Eye ise giyilebilen, geniş açılı bir kamera. Firmanın en küçük kamerası olan Eye, kıyafetlerinize tutunabiliyor veya boyna asılabiliyor. Bunun ardından kamerayla 360 derecelik görüntüler kaydedebiliyorsunuz. Kamera, yüzleri ve sesleri algılama yeteneği sayesinde işinizi kolaylaştırıyor.

Ancak Xperia Eye da henüz bir konsept olduğundan, böyle bir kameraya sahip olmak isterseniz, Sony'nin rakiplerinin 360 derecelik kameralarına bakmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları