Navigasyona ve uydu sistemine destek

Qualcomm Avrupa Galileo Global Navigasyon Uydu Sistemi'ne verdiği desteği artıracağını duyurdu.

Qualcomm'dan tam destek

Qualcomm bugün yaptığı açıklamada, iştiraki Qualcomm Technologies'in ürün portföyü ile Avrupa Galileo Global Navigasyon Uydu Sistemi'ne (GNSS) verdiği desteği artıracağını duyurdu. Qualcomm Technologies, bundan birkaç yıl önce Galileo sisteminin bazı yonga setleri için donanım desteği vermeye başlamış olsa da bu yeni açıklama; akıllı telefon, bilişim, bilgi-eğlence, telematik ve IoT uygulamalar için mobil endüstrinin ilk geniş kapsamlı uçtan uca konum servisi platformunun da habercisi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Qualcomm Technologies Ürün Yönetimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Katouzian, "Doğru, güvenilir ve hızlı konum belirleme, mobil deneyimin önemli bir parçasıdır. Qualcomm Technologies, Galileo desteğini IZat konum platformuna ekleyerek ve bu desteği modem ve uygulama işlemci portföyüne taşıyarak tüketicilerin deneyimlerini konum tabanlı servisler ile geliştirmeye yardım ediyor." dedi.

Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori ise açıklamasında, "Avrupa Galileo uydu navigasyon sistemine desteğimizi açıklamaktan ve GSA, Avrupa Komisyonu, Qualcomm Technologies, mobil ekosistem arasındaki işbirliğinin ve uzun süredir devam eden çabaların Avrupa Dijital Tek Pazarı'na kilit bir bileşen sunuyor olmasından mutluluk duyuyoruz. eCall ve Galileo ile birlikte bağlantılı otomotiv alanında yapılacak geliştirmeler, yol güvenliğini artıracak ve tüketicilere yeni servisler sunacak." şeklinde konuştu.

Avrupa GNSS Ajansı İcra Direktörü Carlo des Dorides da şunları söyledi: "Galileo sisteminde yörüngede 14 uydu bulunuyor. Galileo'nun entegrasyonu alanındaki işbirliğimiz ardından Qualcomm Technologies'in Galileo'nun yaygınlaşmasını hızlandıracak bu açıklamasından memnuniyet duyuyoruz. İlk servislerin 2016 yılının sonunda hayata geçmesini bekliyoruz. Yüksek performans sunan Galileo sinyalinin kullanıcı denetimlerini daha doğru ve hızlı konum belirleme yaparak artıracağına inanıyoruz."

Okuyucu Yorumları