NBA 2K16'ya dövme davası!

Gelmiş geçmiş en gerçekçi oyunlardan biri olan NBA 2K16, bunun bedelini mahkemede ödeyebilir!

NBA 2K16 da mahkemeye düştü!

Spor oyunları, mümkün olduğunca gerçeğe yakın bir deneyim sunmaya çalışıyor ve bu tanımlamanın içerisinde sporcuların dövmeleri de bulunuyor. NBA 2K16, tam olarak bunu yapan bir marka ve gerçekliğin peşindeki bu kovalamaca yüzünden kendisini ilginç bir dava ile karşı karşıya bulabilir.

Basketbol oyununu üreten 2K Sports'un ana firması Take-Two'ya, bazı ünlü oyuncuların dövmelerini tasarlayanlar tarafından dava açıldı. Solid Oak Sketches, LLC, Take-Two'nun oyunda kullanılan çizimler için para ödemesi gerektiğini iddia ediyor. Dövme telif hakları bulunmuyor ancak Solid Oak'un iddiasına göre sanatçıların "çizim, grafik ve heykel çalışmaları" kanun tarafından korunmak zorunda.

Firma, Take-Two'nun sanat çalışmalarını kullanmayı bırakmasını ve her ihlal için 150.000 dolar ödemesini istiyor. Bahsi geçen dövmelerin arasında LeBron James, Kobe Bryant, Eric Bledsoe, DeAndre Jordan ve Kenyon Martin'in sekiz dövmesinin dijital benzerleri bulunuyor.

Solid Oak, Take-Two ile 1.14 milyon dolar değerinde bir lisans anlaşması yapmaya çalıştığını ancak başarılı olunmadığını da ekliyor...

Okuyucu Yorumları