Nefret ettiren deneysel Google Chrome işlevi!

Google'ın Chrome'da denediği bu işlev, Google geliştiricilerini bile kendi aralarında ikiye böldü!

Nefret ettiren Chrome işlevi!

Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı bir Chrome işlevi, gerçeğe dönüşürse olta saldırılarının işi çok zorlaşabilir. Ancak işlevin aşması gereken birkaç güçlü engel var.

Chrome'un deneysel sürümlerinde yer alan "origin-chip" işlevi, adres çubuğundaki uzun URL'lerin büyük kısmını kırparak, göz önünde sadece alan adını bırakıyor. Chrome'un beta sürümlerinde denenen özellik, kullanıcılar tarafından rağbet görmediğinden, şu anki deneysel Canary yapısında varsayılan olarak "kapalı" durumda bulunuyor.

İşlevle ilgili tartışmaların çoğu, URL'yi kırpmanın kullanıcılarının kafasını karışmasıyla ilgili. Görünen o ki tecrübeli kullanıcılar, tek tıklamayla tüm URL'yi görebilseler bile URL'nin kısaltılarak gösterilmesinden hoşlanmıyorlar. Google Chrome'un ön uç geliştiricisi Paul Irish dahi, işlevin olta saldırısını engelleme yeteneklerine rağmen, kötü bir değişiklik olacağını düşünüyor.

Origin-chip işlevinin Chrome kullanıcılarını olumlu etkilediğine dair veri toplamaya çalıştıklarını söyleyen Irish, kullanıcıların işleve karşı çıkmasının işlevin geleceğini etkileyeceğini vurguluyor.

Bununla birlikte işlevin destekçileri de var. İşlevi savunan Chrome geliştiricisi Jake Archibald, bu sayede banka detaylarını bir olta saldırısı sitesine teslim etmekten kurtulduğunu söylüyor. Archibald, teknolojiyle ilgili bir iş yapmayan kullanıcıların, URL'nin hangi kısımlarına bakmak gerektiğini bilmediğini düşünüyor.

Chrome'un kendi geliştiricilerinin ve tecrübeli kullanıcıların muhalefeti, işlevin gelecekte "açık" olarak sunulma ihtimalini düşürüyor.

Okuyucu Yorumları