Netflix için artık işe yaramayacaklar!

Netflix'in Türkiye ile birlikte pek çok yeni ülkede yayına başlaması, bir dönemi de kapatıyor!

Artık işe yaramayacaklar!

Netflix, kullanıcılarının şifrelerini başkalarıyla paylaşmalarını sorun etmese de, dünya çapında giderek genişleyerek yeni pazarlara açıldıktan sonra proxy kullanıcılarına karşı sıkı önlemler almayı da ihmal etmiyor.

Netflix'in üst düzey yöneticilerinden David Fullagar tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde firmanın proxy'ler ve erişim engelini kaldıran yazılımlar üzerinden sahte bir ABD IP'sinden yararlanan kullanıcılara karşı tolerans gösterilmeyeceği belirtiliyor. Fullagar, Netflix içeriklerine henüz doğrudan ulaşamayan izleyicilerin sabırlı olması gerektiğini ifade ediyor ve servisin bütün içeriklerini 190 ülkede yayına sunmak için içerik lisansları üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

Bütün bu ülkelerde aynı film ve dizilerin gösterimi için izin alana kadar farklı coğrafi bölgelerin kendi lisans gerekliliklerine saygı duyacaklarını belirten Fullagar, bu süreçte yasadışı yollarla Netflix'e erişenlerin de cezalandırılmaya başlanacağını açıkladı. Bu da, ABD dışındaki Netflix üyelerinin artık, yalnızca ikamet ettikleri ülkelerin izin verdiği içeriklere erişebilecekleri anlamına geliyor.

Netflix, geçtiğimiz günlerde dünyanın pek çok ülkesi ile birlikte, Türkiye'de de resmi olarak faaliyete geçmişti...

Okuyucu Yorumları