Netflix üyelik ücreti ne kadar? Netflix abonelik paketleri ve fiyatları 2024

Netflix, Eylül 2023'ün ardından abonelik ücretlerine Ocak 2024 (16 Ocak) itibarıyla tekrar zam yaptı. Peki, yeni zam kararı sonrası Netflix üyelik ücreti, abonelik paketleri ne kadar? İşte Ocak 2024 itibarıyla netflix abonelik paketleri ve fiyatları:

Netflix üyelik ücreti ne kadar? Netflix abonelik paketleri ve fiyatları 2024

Akış devi Neflix fiyat ve özellik bakımından farklılık gösteren çeşitli abonelik katmanlarına sahip. Netflix, Türkiye'de 12 Eylül 2023'te fiyat artışına gitmişti. Netflix'ten abonelik paketleri için yeni bir zam kararı geldi. 16 Ocak 2024 itibarıyla Netflix'in sitesinde yeni üyelik ücretleri yer alıyor. iPeki, Netflix'in şu an Türkiye'deki üyelik ücreti ne kadar? Abonelik paketlerinin kapsamı ne? Birlikte bakalım...

NETFLİX ÜCRETİ 2024 NE KADAR? (OCAK 2024)

Türkiye'de 12 Eylül 2023 itibarıyla Netflix üyelik ücretlerine zam gelmişti. 12 Eylül'den itibaren temel paket 63,99 yerine 99,99 TL'den başlıyordu. 130.99 TL olan Özel Paketin ücreti ise 199.99 TL'ye çıkmıştı. Yeni zam ile birlikte Netflix Türkiye'nin en uygun fiyatlı üyelik ücreti aylık 119,99 TL oldu. Standart Plan fiyatı 149,99 TL’den 176,99 TL’ye çıktı. Aylık 199,99 TL olan Özel Plan'ın ücreti ise yeni gelen zam ile birlikte aylık 229,99 TL oldu. Platforma yeni abone olacak kullanıcılar zamlı ücrete tâbi tutuluyor. Mevcut üyelere ise fiyat değişikliği hemen yansıtılmıyor, 30 gün öncesinde e-mail ile bilgilendiriliyor.

#Temel plan: Ayda 119,99 TL
#Standart plan: Ayda 176,99 TL
#Özel plan: Ayda 229,99 TL

NETLİX PAKETLERİ ÖZELLİKLERİ

Netflix'te paketlerin farklı fiyatlarda olmasının nedeni sahip oldukları özellikleri. Netflix planları Netflix'i aynı anda izlenebilen cihaz sayısı ve videoların Standart Çözünürlükte (SD), Yüksek Çözünürlük (HD) veya Ultra Yüksek Çözünürlükte (UHD) görüntüleme özelliğine göre ayrışır. İşte Netflix paketlerinin kapsamları ve özellikleri:

1-Temel paket: Netflix'in temel paketinde kullanıcılar aynı anda 1 ekrandan Netflix'i izleyebiliyor; desteklenen 1 cihaza aynı anda içerik indirebiliyor. Temel paketin özellikleri şöyle:

#Reklamsız ve sınırsız dizi, film ve oyun
#Desteklenen 1 cihazda izlenebiliyor.
#HD kalitesi
#Desteklenen 1 cihaza içerik indirilebiliyor

2-Standart Paket: Bu pakette aynı anda, desteklenen 2 cihazda Netflix izlenebiliyor. İçerik indirilebilen cihaz sayısı 2'ye çıkıyor. Bu pakette tam HD kalitesi sunuluyor.

#Reklamsız ve sınırsız dizi, film ve oyun
#Aynı anda 2 cihazda izlenebilir
#Tam HD kalitesi
#Desteklenen 2 cihaza aynı anda içerik indirilebilir

3-Özel paket: En üst pakette aynı anda izlenebilen ekran sayısı dörde çıkıyor. İçerik indirilebilen cihaz sayısı da 4'e yükseliyor. Kullanıcılara ultra HD kalitesi sunuluyor.

#Reklamsız ve sınırsız dizi, film ve oyun
#Aynı anda 4 cihazda izlenebilir.
#Ultra HD kalitesi
#Desteklenen 6 cihaza aynı anda içerik indirilebilir
#Netflix konumsal ses

Netflix Üyelik Paketi Nasıl Değiştirilir?

Bir Netflix abonesisiniz ve Netflix'i aynı anda daha fazla cihazdan izlemek izlemek istiyor bu nedenle paket değiştirmeyi düşünüyorsunuz. Peki, Netflix'te paket değiştirme nasıl yapılıyor? Paketinizi değiştirmek her zaman mümkün.

Adım Adım Netflix'te Paket Değiştirme

  • 1. Adım: Netflix'in sitesinde oturum açıp hesap sayfanıza gidin.

  • 2. Adım: Plan Ayrıntıları sekmesi altında Plan Değiştir seçeneceğini tıklayın. Eğer bu seçeneği görmüyorsanız destek almak için Netflix'e ulaşabilirsiniz.

    (Netflix bu konuda "Hesabınız askıdaysa, yeniden kullanılabilir hâle gelene kadar plan değişikliği yapılamaz. Kullanılabilir plan ve ücret ayrıntılarını görebileceğiniz bir sayfa açılacak. İstediğiniz planı seçin, ardından Devam Et ya da Güncelle düğmesine tıklayın" uyarısı yapıyor)

  • 3. Adım: Onayla tuşuna bakın. Pakette yapacağınız bu değişiklik belirtilen günde geçerli oluyor. Yeni ücret, bu işlemi takip eden ilk faturalama tarihinde yansıyor. Burada paket büyütmelerinın aynı tarih, plan küçültmelerinin ise bir sonraki faturalama tarihinde geçerli olduğunu hatırlatmak yarar var.

netflix

Eskiden Netflix Abonesiydim, Hesabımı Yeniden Nasıl Aktif Hale Getiririm?

Eski bir Netflix kullanıcısı olarak hesabınızı yeniden aktif hale getirmek istiyor musunuz? Netflix.com'da oturum açın ve çocuk profili hariç bir profilde 'Üyeliği Yeniden Başlat' seçeneğini tıklayın.

Hesabın aktif olması konusunda 2 ayrı durum var

  • Hesabınız aktif değilse oturum açtıktan sonra üyeliğinizi yeniden başlatmanız istenir. Bu durumda fatura tarihiniz, üyeliğinizi yeniden başlattığınız tarih olarak değiştirilir.

  • Hesabınız aktifse Üyeliği Yeniden Başlat bağlantısına tıklayarak aktif hesap durumunuzu koruyabilirsiniz. Faturalama tarihiniz değişmez.

Netflix'e Abone Olma Nasıl Yapılır?

Netflix'e abone olma yolları ise şöyle:

  • Netflix resmi web sitesine girin. (Buraya tıklayarak girebilirsiniz.)

  • Açılan sayfada e-posta adresinizi girin ve "İzlemeye başla" yazısına tıklayın.

  • Daha sonra açılan ekrandan kendinize uygun planı seçerek "Devam et"e tıklayın.

  • E-posta adresinizi ve şifrenizi belirleyin.

  • Ödeme yönteminizi seçin.

  • Netflix aboneliğiniz başladı.

NETFLİX'TE PAKETİMİ NASIL GÖRÜRÜM?

Netflix'te yukarıda yazdığımız gibi 3 paket bulunuyor. Eğer hangi pakete dahil olduğunuzu bilmiyorsanız hesabınızda oturum açın. Ardından fatura ayrıntılarını seçin. Paketinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

FATURA TARİHİM NE ZAMAN?

Netflix'te bir kişi sisteme olduğunda her ay kaydolduğu tarihte otomatik olarak ücret tahsil ediliyor. Abonelik ücreti faturalama dönemi başında tahsil ediliyor. Ödeme tarihini yine hesabınızdaki fatura ayrıntılarından görebilirsiniz.

NETFLİX ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Netflix'te ücret ödeme için çeşitli yöntemler var.

1. Yöntem: Banka ve Kredi kartları
2. Yöntem: Sanal kartlar (Belirli ülkelerde)
3. Yöntem: Ön ödemeli kartlar (Visa, MasterCard, American Express)
4. Yöntem: Netflix hediye kartı (Bu yöntemde bir kişiye abonelik de hediye edebiliyorsunuz. Şu an HepsiBurada, Trendyol, Teknosa, D&R, MediaMarkt üzerinden kart alınabiliyor)
5. Yöntem: İş ortakları (Vodafone)

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Okuyucu Yorumları