Nexus 6'yı farklı yapan 6 özelliği!

Google'ın yeni Nexus 6'sı neden iyi ve farklı bir cep telefonu? Detaylarıyla açıklıyoruz!

Nexus 6'yı farklı yapanlar!

Nexus 6, sayısız sızıntının ardından Google'ın tanıtımıyla gerçeğe dönüştü. Motorola'nın ürettiği yeni Nexus, Android'in son sürümü Android Lollipop ile geliyor ve bazı özellikleriyle şimdiye kadarki Nexus telefonlardan ayrı bir yere sahip. İşte Nexus 6'yı farklı yapan 6 şey.

1. Yepyeni bir işletim sistemi

Nexus 6, Android'in en son sürümü Lollipop ile gelen tek telefon ve bu özelliğini bir süre koruyacak. Haftalarca (veya aylarca) beklemeden Android Lollipop'un tadına hemen bakmak veya onu "en saf" haliyle tecrübe etmek isteyenlerin tercihi Nexus 6 olacak.

2. Nexus 6, artık bir amiral gemisi

2.7GHz Snapdragon 805 işlemci, Adreno 420GPU, 5.9 inç'lik Quad HD ekran, çift ön hoparlör ve fırçalı alüminyum gövdesiyle Nexus 6, "hesaplı" bir telefondan çok, amiral gemisi telefonların özelliklerine sahip. Bu durum muhtemelen cihazın fiyatına da yansıyacak, ancak Google'ın bu hamlesi, sade Android'li telefonların büyük rakiplerinin gerisinde kalmayacağını gösteriyor.

Nexus 6'ya özel şarj yeteneği ve diğerleri...

Nexus 6'ya özel şarj yeteneği ve diğerleri...

3. Özel şarj yeteneği

Motorola tarafından üretilen Nexus 6, firmanın özel üretimi olan Turbo Charger sayesinde sadece 15 dakikalık şarj ile 6 saatlik kullanım ömrü sunabiliyor.

Dahası Android Lollipop ile birlikte gelen yeni güç tasarrufu işlevi, Google'a göre ihtiyacınız olduğunda size 90 dakika ek süre sağlayabiliyor.

4. Büyük, keskin ekran

5.9 inç'lik büyük ekran bazılarımız için fazla büyük gelecektir, ancak Nexus 6'nın QHD çözünürlüklü (1440 x 2560) ekranında oyun ve video izlemek eşsiz bir deneyim olacak.

5. Optik görsel dengeleme

Nexus 6'nın 13 megapiksellik f2.0 lensi, optik görsel dengeleme işlevi sayesinde net fotoğraflar çekebiliyor. Google, Nexus 6'nın düşük ışık performansının da iyi olduğunu iddia ediyor.

6. Çift ön hoparlör

Telefonun ön yüzünde bulunan stereo çift hoparlör, oyun ve filmlerde müthiş bir ses deneyimi sağlayacak.

Okuyucu Yorumları