Nexus 8 tablet ilk kez göründü!

Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen 8 inç'lik ilk Nexus, sonunda yüzünü gösterdi!

8 inç'lik Nexus göründü!

Google bu yılın başlarında iPad Mini'nin rakibi Nexus 7 tabletlerin artık üretilmeyeceğini duyurmuştu. Şimdi ise biraz daha büyük bir tabletin yolda olduğunu görüyoruz. Bir süredir Nexus 8 ile ilgili söylentiler vardı ancak yeni görüntü cihazın boyutları ve görüntüsü hakkında ipuçları veriyor. Üreticinin kim olacağı ise henüz netleşmiş değil.

Görüntüye bakıldığında Nexus 8'in metal çerçeveye sahip olabileceği anlaşılıyor. Geekbench performans sonuçlarına dayanarak tabletin octa-core 1.3GHz işlemci ile geleceği söylenebilir. Tüm bu detaylara rağmen Nexus 8 ile ilgili hala belirsiz birçok detay bulunuyor.

Nexus 8'in yanına yerleştirilen cetvel cihazın uzunluğunun 200 mm (7.8 inç) olduğunu gösteriyor. Cihazın performans testlerinde Android 5.1.1 Lollipop ile çalıştığı görülse de Android 6.0 Marshmallow sürümü ile piyasaya sürülmesi kesin gibi.

Bu yıl tüketicilere sunulması beklenen LG Nexus 5 (2015) ve Huawei Nexus 6 (2015) model akıllı telefonların resmen 29 Eylül tarihinde açıklanması bekleniyor. Nexus 8 de aynı tarihte görücüye çıkabilir.

Okuyucu Yorumları