Nexus 9 gerçek mi, değil mi?

Google'ın tüm beklentilerin aksine resmi olarak tanıtmadığı yeni Nexus, bu resimdeki olabilir mi?

Beklenen Nexus bu mu?

Google I/O'da fiziksel olarak karşımıza çıkmasa da, Nexus 9 hakkında bazı bilgiler Google tarafından "istenmeden" sızdırılmış olabilir.

Nexus 5 ve bir Chromebook'un yanı sıra Android L'yi açıklayan bir belge içerisinde, gizemli bir cihazın resmi bulunmakta. Bu cihazın boyutu, şu anki Nexus 10'a uymuyor ve Nexus 7 için çok büyük bir boyuta sahip. Tabi var olan farklar boyut ile bitmiyor. Resimdeki cihaz, aynı zamanda bir ön kameraya ve ön yüzde yer alan bir hoparlöre sahip.

Tabii ki bu resmin genel bir tablet çizimi olması ihtimali var. Ancak Google'ın elindeki pek çok gerçek tablet düşünülür ise, sahte bir ürünün fotoğraf girişinin yapılması garip gözüküyor.

Ön hoparlör, akla HTC'yi getiriyor. Eğer ürünlerin ön tarafına hoparlör koymayı seven bir firma varsa, o da HTC'dir. Tabii ki normalde bu hoparlörlerden iki adet olması gerekiyor ancak, diğer kenarın tam olarak görünmüyor olmasından dolayı gözükmüyor da olabilir.

HTC'nin buradaki önemi, yakın zamanda yayınlanan raporlara göre, Nexus 9'un gerçekten var olmasının yanı sıra, HTC tarafından üretilecek olması ihtimali. Yani bu fotoğrafın bir Nexus 9 çizimi olması ihtimali hiç de az değil.

Okuyucu Yorumları