Nintendo, fan yapımı Pokemon oyununu kaldırttı!

Pokemon konseptinin telif haklarına sahip olan Nintendo, bu konuda ne kadar acımasız olabileceğini bir kez daha kanıtladı!

Pokemon'un şakası yok!

Fenomen oyun Pokemon Go'nun gördüğü büyük ilgi elbette üçüncü parti uygulama geliştiricilerinin de dikkatini çekti. Tabii ki bir döneme damgasını vuran Pokemon gerçeği de, yeni altın dönemini yaşamaya başladı. Fakat oyunun telif haklarını elinde bulunduran Nintendo, bu haklarını herhangi bir biçimde ihlal eden uygulama ve araçlara karşı şimdiye kadar oldukça katı bir tutum izlemeye devam ediyor.

Pokemon Uranium adlı oyunun başına gelenler de bunun en yeni göstergelerinden. Pokemon hayranları tarafından üzerinde yıllarca çalışarak geliştirilen oyun klasik Pokemon oyunları açısından sıradışı sayılabilecek yapısıyla dikkat çekiyordu. Kotaku'da yer alan rapora göre oyundaki karakteriniz yakaladığınız pokemon'larla konuşabiliyordu.

1.0 sürümü geçtiğimiz Çarşamba günü kullanıma sunulan Pokemon Uranium, Pokemon'un telif haklarına sahip olan Nintendo'nun araya girmesiyle ortadan kayboldu. Pokemon Uranium'un geliştiricileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar: "Oyunumuzun 1.5 milyondan fazla indirilmesinin ardından Nintendo Amerika'yı temsil eden avukatların oyunu erişime kapattıklarına dair bilgilendirme aldık. Artık oyun için web sitemizden resmi indirme bağlantıları sağlayamayacağız."

Diğer yandan Pokemon Uranium geliştiricileri oyunun resmi mesaj panolarını kaldırmadıkları ve oyuncuların böylece bundan sonra neler yapabileceklerini konuşmak için iletişim halinde oldukları belirtildi.

Okuyucu Yorumları