Nintendo hisselerinin yükselişi uzun süremedi...

Nintendo'nun Pokémon Go ile sıçrayışı çok uzun sürmedi!

Nintendo tekrar düşüşte!

Geçtiğimiz haftanın başlarında Nintendo, Pokémon Go'nun getirdiği heyecanın içerisinde yüzmekteydi ve firmanın hisseleri iki katı değere ulaşmıştı. Ancak Cuma günü piyasa kapandıktan sonra Nintendo, yaptığı bir basın açıklaması ile oyunun finansal etkisinin "sınırlı" olacağını duyurdu ve "şu anki durumlar göz önüne alınarak" yıllık tahminlerin değiştirilmeyeceğini söyledi.

Bu açıklama ile beraber de Nintendo'nun hisseleri %15'lik bir düşüş yaşadı ve bu da firmanın 5.6 milyar dolar piyasa değeri kaybettiği anlamına gelmekte.

Geçtiğimiz hafta da firmanın Pokémon Go üzerinden direkt olarak fazla bir kâr elde etmediğinin açıklandığı düşünülürse, firmanın açıklamasının uzmanları şaşırttığını söylemek pek doğru olmaz. Ancak SBI Securities Co. kıdemli piyasa analisti Nobuyuki Fujimoto'nun Bloomberg'e belirttiği üzere açıklamanın içeriği şaşırtıcı değilken, bu açıklamanın gelir duyurusu sırasında değil, Cuma günü yapılmış olması oldukça şaşırtıcı.

Tabii ki bütün bu açıklamaların ve tahminler, Pokémon Go hayranları üzerinde hiçbir etkisi bulunmuyor. Eğitmenler, şimdiye kadar olduğu gibi yaratıklarını eğitmeye, geliştirmeye ve salonları ele geçirmeye çalışmaya istedikleri gibi devam edebilecekler.

Okuyucu Yorumları