Nintendo NX: Devam değil; tamamen yeni!

Oyun devi, beklenen bombasının bir devam değil, yeni bir başlangıç olacağını söylüyor!

Devam değil; tamamen yeni!

Son yıllarda gelirlerini arttırma ve kendi konsol ve oyunlarına dair bir atılım yapma mücadelesi veren Nintendo'nun bu doğrultuda rahat günler geçirdiğini söylemek zor. Firma birçok alanda zorluklar yaşasa da, büyük ölçüde mobil uygulamalar üzerinde temellenen yeni bir yönetim planıyla hedeflerine ulaşabileceğini düşünüyor.

Wii konsolunun yarattığı büyük yankıların ardından stratejik açıdan yeterince doğru adımlar atmayı başaramayan Nintendo'nun Wii U modeli yeterince başarılı olamamış ve 3DS de yine beklenen ilgiyi görmemişti. Bu başarısızlıkların ardından firma oyunseverlerin ilgisini yeterince çekeceğini düşündüğü bazı yeni adımlar atmaya karar verdi.

Nintendo'nun bu doğrultuda mobil oyunlara bir öncelik vereceği belirtiliyor. Daha önce DeNa'yla işbirliği yapmaya başlayan ve sosyal etkileşimler üzerinde temellenen bir oyun olan Miitomo'nun duyurusunu yapan firma, Mario ve Link gibi ünlü karakterlerin de yer aldığı yeni oyunlarını bu yıl bitmeden tanıtmaya hazırlanıyor.

Yakın bir gelecekte piyasaya sürmeyi amaçladığı yeni NX konsoluna da büyük önem veren firma, bu cihazın yeni bir trend başlatacağını umuyor. Nintendo'nun yeni başkanı Tatsumi Kimishima da konuyla ilgili yaptığı açıklamada NX'in Wii U'nun bir devamı değil, "tamamen yeni bir fikre dayanan bir cihaz" olacağını belirtti.

Yeni konsolun Mart ayında görücüye çıkarılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları