Nintendo NX için Android iddiası!

Japon teknoloji devi, herkesi çok şaşırtacak önemli bir Android adımı atabilir!

Büyük Android iddiası!

Japonya'nın en büyük gazetelerinden biri olan Nikkei'de yer alan habere göre Nintendo'nun yeni nesil oyun konsolu Nintendo NX, Android işletim sistemi ile birlikte piyasaya sürülebilir. Haberde, şirketin henüz karar aşamasında olduğu söyleniyor ve Google ile işbirliğine girmesinin, bu platform için çalışma yapan üçüncü parti uygulama geliştiricilerini kendi tarafına çekebileceği iddia ediliyor.

Nintendo ise, şimdilik bu iddiaları yalanlıyor ama her zaman olduğu gibi, "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" yorumları ağırlık kazanmaya devam ediyor.

Android gibi kabul görmüş bir işletim sistemi ile birlikte yorucu ve maliyetli bir geliştirme sürecini ortadan kaldırabilecek olan Nintendo, yazılımcıların yeni bir maceraya atılmaktansa, bilindik bir platform olan Android'e daha kolay adapte olabileceğini ve Nintendo için daha hızlı ve verimli çalışmalara imza atabileceklerini düşünüyor da olabilir.

Yine de tekrar etmekte yarar var; Nintendo, şimdilik böyle bir niyeti olmadığını söylüyor. Nintendo'nun yeni nesil oyun konsolu NX için 2016 yılında yapılması planlanan resmi lansmana kadar daha birçok dedikodu duyabiliriz; hazır olmakta yarar var...

Okuyucu Yorumları