Nissan'dan dev satın alma!

Söylentilerin üzerinden bir gün geçmeden, Nissan diğer bir otomobil devini satın aldı!

Nissan'dan dev satın alma!

Geçtiğimiz gün, Nissan'ın Mitsubishi Motors'un büyük bir kısmını satın alma ihtimaline dair söylentiler ortaya çıkmıştı ve Nissan, herhangi bir yorum yapmayı reddetmişti. Ancak bu söylentinin ortaya çıkmasının üzerinden 24 saat geçmeden söylenti resmileşti: Nissan artık Mitsubishi Motors'un kontrolüne sahip.

Nissan, Mitsubishi Motors'un yüzde 34'ünü satın almak için 2.2 milyar dolar civarında para harcayarak, firmanın en büyük tekil hisse sahibi konumuna yerleşmiş durumda.

Mitsubishi ve Nissan, geçtiğimiz beş yıl içerisinde zaten ortak olarak çalışmaktaydı ve bu satın alım ile ortaklığın daha da derinleşeceği söylenebilir. Nissan tarafından yapılan açıklama, iki firmanın "satın alım, genel araç platformları, teknoloji paylaşımı, ortak tesis kullanımı ve büyüme marketleri alanları dahil olmak üzere beraber çalışacaklarını" belirtmekte.

Mitsubishi'nin Japonya'daki bazı veya tüm araçların yakıt ekonomisi testleri hakkında yalan söylediğini kabul ettiği en son skandal söz konusu olduğunda ise Nissan'ın bu skandalı temizlemeye çalışmayacağı söylenmiş durumda. Nissan CEO'su Carlos Ghosn, "sorunlarını çözerken MMC'ye desteğimizi sunacağız" cümlesini kurmakta.

Ancak bütün bu ortaklık henüz kesinleşmiş değil. Bu geçişin hisse sahipleri tarafından onaylanması gerekiyor. Her şeyin yıl sonuna kadar halledilerek imzalanması sonrasında Nissan, Mitsubishi Motors'un yönetim kuruluna kendi yöneticilerini atayacak...

Okuyucu Yorumları