Nissan'dan ekranlarla dolu bir otomobil!

Japon otomotiv devinin tanıttığı ilginç otomobil, gerçek bir "paylaşım" uzmanı olarak dikkat çekiyor

Geleceğin arabasına ilk bakış

Nissan'ın yeni konsept otomobili, "havalı olma" testini kesinlikle geçerken, dikkat dağıtma konusunda da oldukça başarılı gözüküyor. Yolcuların ve sürücünün hemen her şeyi yayınlayabilecekleri bir ön panele sahip olan bu araç, Tokyo Motor Show'da "Teatro for Dayz" adı ile tanıtıldı ve ekran konsepti, aracın tamamını kapsarken, aracın dışında da gözükebiliyor.

Nissan, bu aracın dijital cihazlarla içerik paylaşmaya alışkın olan "dijital çağ" için tasarlandığını söylüyor. Araç, genç nesil için düzenlenen "ayrıntılı" anketlerin sonucu olarak ortaya çıkmış ve Nissan'ın söylediğine göre genç insanlar "aracın içerisinde geçirilen zamanın arkadaşlarla deneyimleri paylaşmak ve bağlı kalmak için geçirilmesi gerektiğini düşünüyorlar." Bu yüzden de araba bir kameraya sahip ve sürücüler, aracın içerisinde ve çevresinde neler olup bittiğini arkadaşları ile anında paylaşabiliyorlar.

Nissan'dan ekranlarla dolu bir otomobil!

Bir konsept olarak Teatro for Dayz, dikkat çekmek ve insanları gelecekte arabaların nasıl olabileceği hakkında düşünmeye itmek için tasarlanmış durumda. Bu aracın market için hazır ve tamamen düşünülmüş bir tasarım olması gerekmiyor ve aracın sahip olduğu sert ve beyaz koltuklar düşünülürse, bunun yerinde bir karar olduğu söylenebilir. Sonuç olarak genç neslin dijital zeka için konfordan vazgeçtiğini söylemek pek doğru olmaz.

Nissan'dan ekranlarla dolu bir otomobil!

Resimlerde gözüken koltuklar, başlıklar ve panel, sürücünün ve yolcuların hemen her şeyi yansıtabilecekleri dijital ekranlar olarak çalışmakta ve Nissan bu tasarımı "temiz tuval" olarak adlandırmakta.

Ekran özelliği, sadece araç park halindeyken çalışıyor. Sürüş sırasında sürücünün görebildiği tek şey, aracın sürüşü ile alakalı çeşitli kontroller, göstergeler ve gerekli olabilecek haritalardan oluşmakta. Bütün bunlar da istenilen boyutta kullanılabilmekte.

Nissan'dan ekranlarla dolu bir otomobil!

Ancak aracın asıl amacı, genç insanların dikkatini çekerek bu kişilerin araba alıcılarına dönüşmelerini ve sadece ZipCar veya Uber gibi hizmetlerden faydalanmalarını durdurmak olarak gözüküyor.

Nissan'ın açıklamasında belirttiği üzere "artık eski değerler ile dikkat çekilemiyor" ve "günümüzdeki çocukları heyecanlandıran şeyler, ebeveynleri ile aynı şeyler değil."

Teatro for Dayz, elektrikli bir araba ve resimde de gözükebildiği gibi, aracın kapısındaki ekran şarj sürecini göstermekte.

Araba, 30 Ekim tarihinde başlayacak olan Tokyo Motor Show'da gösterilecek.

Nissan'dan ekranlarla dolu bir otomobil!
Mercedes F015 aracı...

Ancak Nissan'ın bir konsept olarak ekranları düşünen ilk araba firması olduğunu söylemek mümkün değil. Bu yılın başlarında Mercedes Benz, F015 konseptini tanıtmıştı ve bu araç da yolcularını ekranlarla çevreliyordu. Koltuklar daha rahat gözüküyor ve aracın kendini süreceği düşüncesi ile karşılıklı olarak yerleştirilmiş bulunuyor...

Okuyucu Yorumları