No Man's Sky, adı için verdiği savaşı kazandı

3 yıldır devam eden kavganın sona erdiği, işte bu cümle ile resmen ilan edildi!

"Aptalca saçmalık bitti"

2016'nın en çok beklenen oyunlarından birinin hikayesinde, ilginç bir dönüm noktası daha aşıldı. No Man's Sky yaratıcısı Sean Murray, İngiliz ücretli TV firması Sky ile oyunun orijinal adını elinde tutmak için bir savaş vermekteydi.

Murray, hafta sonunda yayınladığı bir tweet ile Sky ile anlaşmaya vardıklarını ve oyunlarını No Man's Sky olarak adlandırabileceklerini söylerken, "üç yıllık aptalca, gizli saçmalık bitti" cümlesini kullandı. Sky, adının bütün telif haklarına sahip durumda ve adının başkaları tarafından kullanımını, eğer iki hizmet veya ürün arasında karışıklık yaşanma ihtimali bulunuyorsa, engelleyebiliyor. Microsoft da, SkyDrive'ın adını 2014 yılında OneDrive olarak değiştirmek zorunda kalmıştı.

No Man's Sky'ın geliştirilme süreci ise o kadar da sakin geçmedi. Oyunun yayınlanma tarihi birkaç kez ertelendi ve bu yasal davanın arkalarında bulunması, Hello Games geliştiricilerinin üzerindeki baskıyı artırdı. Neyse ki sorunlar artık çözülmüş gibi gözüküyor ve No Man's Sky, PC ve PS4 için 9 Ağustos tarihinde yayınlanacak.

Uzay keşfi oyunu, oyunculara neredeyse sınırsız sayıda algoritma ile yaratılmış gezegenlerde gezme imkanı tanıyor ve diğer oyuncularla savaşma, gezegenlerden kaynak toplama veya sadece uzayda gezme seçenekleri dahil olmak üzere pek çok olasılık sunuyor.

Oyun, 2014 E3'te duyurulduğundan beri büyük bir ilgi çekmişti ve bu yılın oyunlarından biri olması mümkün gözüküyor. Bu yüzden de her şeyin sorunsuz bir şekilde devam edecek olması ve oyunun adını koruyabilmesi, oyunun takipçileri için oldukça iyi bir haber...

Okuyucu Yorumları