Nokia hala Android'li cep mi geliştiriyor?

Microsoft'un satın aldığı Nokia, Android'e göz kırpıyor olabilir mi? İşte şok iddia!

Nokia'dan Android sürprizi!

Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınmadan önce Android'li bir cep prototipi üzerinde çalıştığı söylenmişti. Şimdi ise yeni bir rapor, Nokia'nın hala Android'li bir cep geliştirdiğini iddia etti.

Geçen ay @evleaks'in sızdırdığı "Normandy" kod adlı telefon, The Verge'ün raporuna göre Nokia'nın geliştirmekte olduğu Android'li akıllı cebin ta kendisi. Bununla birlikte telefonun Android'in standart sürümünü çalıştırmadığı, bunun yerine Amazon Kindle Fire'da olduğu gibi özelleştirilmiş bir sürümünü çalıştırdığı iddia ediliyor. Raporun ismini vermediği "şirket içindeki" kaynağına göre Normandy'nin geliştirilmesi "tam hızla" devam ediyor ve cebin önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bununla birlikte Microsoft'un Nokia'nın cihazlar ve hizmetler bölümünü satın alması, AB Komisyonu ve ABD regülatörleri tarafından geçen hafta onaylanmış bulunuyor. Bu nedenle Normandy'nin gerçeğe dönüşme olasılığı oldukça düşük. Microsoft'un kendi işletim sistemi Windows Phone'a rakip bir işletim sistemine sahip telefonu piyasaya sürmek istemeyeceğini tahmin etmek zor değil.

Okuyucu Yorumları