Nokia N95 Efsanesi, 10 Yaşında!

Nokia tarihinin belki de en önemli telefonu olan N95'i hatırlıyor musunuz? İşte geride kalan 10 yılın ardından, efsane N95'in hikayesi!

Nokia N95 efsanesi, 10 yaşında!

Zamanının en gelişmiş telefonu olan Nokia N95'in ortaya çıkışının ardından tam 10 yıl geçti. Nokia N95, renkli ekranı ve işlevselliğiyle etkiliyor, önceki Nokia'ları adeta tek bir gövdede birleştiriyordu.

2,6 inç'lik 16 milyon renkli ekrana sahip cihaz, 5 megapiksellik otomatik odaklanma destekli Carl Zeiss lense ve LED flaşa sahipti. Elbette çift hoparlörü, bütünleşik GPS'i, ön kamerayı ve medya düğmelerini ortaya çıkaran kaydırma mekanizmasını unutmamak gerekiyor. Tüm bunlar, Nokia N95'i zamanının ötesinde, daha önce hiç görülmemiş bir telefon haline getiriyordu.

Nokia N95 Efsanesi, 10 Yaşında!

Nokia N95 döneminde belki çok küçüktünüz, ancak bu dönemde Nokia bir telefon duyurduğunda, onu ancak birkaç ay sonra piyasada görebiliyorduk. Bugün ise aksine, bazı tanıtımların sadece birkaç hafta sonrasında telefonu satın alabiliyoruz. Beklemek zor da olsa bu süre, kullanıcılara biraz para biriktirecek zaman tanıyordu. Bu dönemde Nokia'nın farklı bölgelerde kendi mağazaları da vardı.

Nokia N95 Efsanesi, 10 Yaşında!

Nokia N95'i satın almak, internetten birkaç tıklamayla sipariş vermek kadar kolay değildi ancak tüm zahmetlere katlanıp telefonunuza ulaşmak, büyük bir keyifti. Telefon kusuruz değildi ancak ihtiyacınız olan her şeyi bir cihazda birleştirmeyi başarıyordu. Firma daha sonra N95 8GB, E71 ve N900 gibi telefonlar da piyasaya sürdü ancak bu telefonlar aynı etkiyi yakalayamadı. Bu yüzden N95, belki de Nokia tarihinin en yenilikçi telefonuydu.

Okuyucu Yorumları