Nokia satın almasının detayları sızdı!

Microsoft'un Nokia'yı satın almasından sonra gizli kalan pek çok detay, sonunda ortaya çıktı!

Sır gibi saklananlar sızdı!

Microsoft'un Nokia'nın cihazlar bölümünü satın alma işlemleri, Mayıs ayında tamamlandı. Ancak birleşmenin detayları tam olarak açıklanmadığından, çoğu konu hakkında akıllarda soru işaretleri vardı. Yeni sızan bir belge ise satın almanın bilinmeyen bazı yönlerini ortaya çıkardı.

Sızan belgenin tamamı, evleaks.at adresinde yer alıyor. Belgeden bazı önemli detayları ise şöyle özetleyebiliriz;

- Microsoft, daha önce de belirtildiği gibi Lumia cihazlarında Nokia markasını, satın alma tarihinden itibaren 18 ay daha kullanabilecek. Bu süre Nokia X'te 31 Aralık 2015'e kadar, diğer telefonlarda ise 25 Nisan 2024'e kadar olacak. Ancak Microsoft, bu sürenin bitmesini beklemeyebilir ve yeni bir ürününde Nokia markasını kullanmayabilir.

- Belgeye göre firma, "Microsoft markasını (Nokia mağazalarında) nasıl ve nerede kullanacağını dikkatle, uzun süredir planlıyor".

- 'Nokia Pure' yazı tipi ailesi, yeni reklamlarda ve diğer iletişim materyallerinde artık kullanılmayacak. Daha önce başlayan bazı tanıtımlar, aynı yazı tipiyle devam edebilecek ancak yeni materyallerde Microsoft'un kurumsal 'Segoe' yazı tipi kullanılacak.

Okuyucu Yorumları