Nokia, üçüncü çeyrekte uçuşa geçti!

Microsoft Nokia markasını öldürmeye çalışsa da, "diğer Nokia" her geçen gün biraz daha büyüyor!

"Gerçek Nokia" uçuşa geçti!

Nokia, üçüncü çeyrekte kar beklentilerini aştığını, 457 milyon euro kar elde ettiğini duyurdu.

Nokia bu senenin başlarında zarar yapan cep telefonu bölümünü Microsoft'a satmış, ağ ve harita çözümleri işine odaklanmaya karar vermişti. Firmanın yeni liderlik altındaki performansı fazlasıyla iyi olacak ki anlaşma yapıldığından bu yana karını artırmaya devam etti. Üçüncü çeyrek raporlarına göre Nokia Solutions and Networks, kar marjını yüzde 13.5'e yükseltti (önceki çeyrekte yüzde 11.0 idi). Firma, yıl içerisinde Asya'da birçok ağ kurulumu planladığından bölümün karlarını daha da artırması bekleniyor.

Bu arada Nokia Technologies de Microsoft'un IP lisans anlaşmalarının katkısıyla yıldan-yıla yüzde 9 büyüme kaydetti. Toplam kar, son çeyrekten bu yana yüzde 32 yükselerek 457 milyon euro'yu buldu. Böylece Nokia, analistlerin 359 milyon euro'luk beklentilerini aşmış oldu.

Bu sonuçların üzerine Nokia, 2014 beklentilerinde ayarlama yaparak yüzde 5-10'luk kar beklentisini yüzde 11'e yükseltti.

Bu arada kafası karışanlar olabilir... Nokia, sadece cihazlar ve mobil bölümünü Microsoft'a satmıştı ve kendi markası ile, yukarıda saydığımız alanlarda faaliyetlerine devam ediyor. Bu bölümü elden çıkartmak, görünüşe göre şirketin bir "kamburdan" kurtulması anlamını taşıyor.

Okuyucu Yorumları