Nokia yeniden telefon üretmeye başlıyor!

Nokia, kendi markasını taşıyan yepyeni ve farklı bir telefon için kolları sıvadı!

Nokia geri dönüyor!

Nokia'nın mobil telefon birimini Microsoft'a satışı, telefon pazarında büyük bir dönüm noktası olarak tarihte yerini aldı.

Finlandiyalı dev telefon üreticisinin, akıllı telefon pazarında Android ve iOS'a karşı koyamayıp havlu atmasından sonra önce Microsoft ile işbirliğine gidip Windows Phone platformunda telefonlar üretmeye başlaması, ardından da Microsoft'un büyük sermayederlerinden birinin firmanın başına CEO olarak geçip Nokia'nın Microsoft'a satış sürecini tamamlamasıyla, mobil telefon pazarında taşlar yerinden oynamıştı. Microsoft için Windows telefonlar üretmeye hazırlanan Samsung dahil pek çok büyük üretici ise, bu kararından vazgeçmiş ve Android'e odaklanmıştı.

Microsoft şimdi, en büyük Windows Phone üreticisi olarak Nokia markasını da artık telefonların üzerinden kaldırmışken, Nokia'nın yeniden telefon üretmek için hazırlık yapmaya başladığı konuşuluyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da, Nokia'dan gelen sızıntılar, şirketin telefon üretimine dönmek için tüm hazırlıklarını tamamladığı yönünde. Peki, telefon birimini Microsoft'a satmak için 7 milyar dolar alan Nokia'nın yeniden telefon üretmeye hakkı var mı?

İki firma arasında yapılan anlaşmaya göre, Nokia'nın 2016'nın son çeyreğine kadar Nokia markasıyla telefon üretmesi yasak. Ancak bu yasağın sonu artık yaklaşmışa benziyor ve Nokia, geçmişten aldığı derslerle, 100 yıllık telefon üreticiliği mesleğine geri dönmek için sabırsızlanıyor gibi görünüyor. Yani, 2016'nın dördüncü çeyreğinde yeni Nokia telefonun haberleri piyasayı sallayabilir.

Nokia'dan sızan bilgilere göre firmanın cep telefonu piyasasında önemli bir devrim yaratacak yeni teknolojiler, sanal gerçeklik uygulamaları gibi sürprizlerle, piyasada bir şok yaraması mümkün. 100 yıllık eski kurdun, şunun şurasında üç-beş yıldır telefon üreten Apple ve Google'ın karşısında yenilgiyi kabul edip köşesine çekilmeyi düşünmesi zaten beklenemezdi...

Okuyucu Yorumları