Note 2'ye Android 4.3 geldi; ama...

Note 2 için Android 4.3 güncellemesi yayınlandı. Ama beklediğiniz pek çok şeyden yoksun olarak...

Android 4.3 geldi; ama...

Samsung, Hindistan'dan başlayarak, Galaxy Note 2 kullanıcılarının uzun süredir beklediği 4.3 güncellemesini dağıtmaya başladı. N7100XXUEMK4 koduyla dağıtılan güncellemede, Note 2 sahipleri, bekledikleri pek çok şeyine yazık ki bulamadı.

Galaxy Note 2 için yayınlanan Android 4.3, Samsung'un büyük tartışma yaratan KNOX'u, TRIM desteği, Widget eklenebilen yeni kilit ekranı ve yenilenmiş Samsung uygulamalarıyla birlikte geliyor. Güncellemede kullanıcılar, bekledikleri Galaxy Note 3 özelliklerinin ise, neredeyse hiç birini bulamadılar. Performans ve bellek yönetimi konusunda 4.1.2'ye oranla çok daha iyi olsa da, yeni güncellemede temassız komut veya yeni tek elle kullanım yeteneklerini bir yana bırakın; yenilenen hava durumu widget'ı bile yer almıyor. TouchWiz de, 4.1.2'de kullanılan ile tamamen aynı.

Bu durumu "Note 3 satışlarını baltalamamak için yaptılar" şeklinde eleştiriler de var, Samsung'a hak verenler de var. Ama en azından, TouchWiz'in güncellenmesi ve widget'ların yenilenmesi, bizce Note 3 satışlarına pek de zarar vermezdi.

Kim bilir, belki de Samsung, bazı ek özellikleri ilerleyen günlerde yayınlayacağı yeni bir güncellemeyle Note 2'ye de ekler. Ama bunun için çok da umutlu olmamanızda yarar var.

Güncelleme henüz Türkiye'de dağıtılmıyor ama sık sık telefonunuzdan OTA kontrolü yapmanızda yarar var. Güncelleme, her an sizin telefonunuza da ulaşabilir...

Okuyucu Yorumları