Note 7'nin iris tarayıcısından yeni detaylar!

Galaxy Note 7'nin merak edilen göz tarama işlevi nasıl çalışacak? İşte yeni detaylar!

İris tarayıcısından yeni detaylar!

Samsung Galaxy Note 7'nin bitmek tükenmek bilmeyen sızıntılarının bir kısmı, telefonun bir iris tarayıcısıyla geleceğini söylüyordu. Şimdi bu iris tarayıcısıyla ilgili biraz daha bilgi edinme şansımız var.

TechTastic, Note 7 ile gelmesi beklenen iris tarayıcısıyla ilgili bazı ilginç detayları paylaştı. Siteye göre telefonu yüzünüze çok yakın tuttuğunuzda kimliğinizi doğrulamanız mümkün olmayacak; 20cm'den yakın mesafelerde muhtemelen hata alacaksınız. İdeal uzaklığın ise 25-35 cm olduğu söyleniyor. Telefon, iris tarama işlevinin gözlük takan kişilerde, düşük aydınlatmada lens takan kişilerde çalışmayabileceğini söylüyor. Gözlüksüz veya lenssiz dolaşamayanlar için hayal kırıklığı yaratacak olsa da, tüm bunlar şimdilik birer dedikodu. İddiaya göre Samsung, iris tarama işlevinin bebeklerde de çalışmayacağını belirtiyor.

Son dedikoduyla birlikte gelen önemli bir bilgi ise RAM miktarı hakkında. Şimdiye kadarki dedikoduların neredeyse tümü, Note 7'deki RAM miktarının 6GB olacağını söylüyordu. Ancak yeni gelen bir ekran görüntüsünde telefonun 4GB RAM ile geldiği görünüyor. 4GB elbette yeterince akıcı bir deneyim sunacaktır ancak RAM miktarının beklenenden az olduğu kesin.

2 Ağustos'taki resmi tanıtıma kadar değişiklikler olabileceğinden, biraz daha beklememizde fayda var.

Okuyucu Yorumları