Note 7'nin Samsung Pazar Payına Etkisi Kötü Oldu

Note 7'de yaşadığı talihsiz durum, raporlara göre Samsung'u bir değil, birkaç sene birden geriye götürdü!

Note 7, Samsung'u çok kötü vurdu!

Artık yüksek teknik yetenekleri değil yanmasıyla tanınan Galaxy Note 7'nin Samsung'un pazar payı üzerindeki olumsuz etkileri açıkça görünmeye başladı. Firma, 2014'ün dördüncü çeyreğinden bu yana olan en düşük pazar payına geriledi.

Piyasa araştırma firması IDC'ye göre Samsung, 2014'te yüzde 19,9 pazar payına sahipti. 2017'nin üçüncü çeyreğinde ise firma, ancak yüzde 20 pazar payına ulaşabildi. Firmanın çeyrek süresinde 72,5 milyon telefon sattığı tahmin ediliyor. Bu büyük bir sayı olarak görülebilir, ancak geçen senenin aynı çeyreğinde bu sayı, 83,8 milyon civarındaydı. Dolayısıyla sevkiyatta yüzde 13,5 oranında bir gerileme gözleniyor.

Ancak Samsung için kötü haberler burada bitmiyor. Galaxy Note 7 üçüncü çeyreğin yalnızca birkaç haftasını etkilediğinden, olumsuz etkinin dördüncü çeyrekte daha da kötüleşmesi muhtemel. Dördüncü çeyrekte Note 7 satın almayı planlayanların çoğunun iPhone 7 gibi rakiplere yönelmesine şahit olabiliriz.

Tüm bunlar Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S8'in önemini iyice artırıyor. Galaxy S8'in hayal kırıklığı yaratması halinde Huawei gibi firmalar, iyice Samsung ve Apple'ın yanına yaklaşabilir.

Okuyucu Yorumları