Notlarını değiştirdiği için 15 yıl hapis!

Bir öğrenci, üniversite bilgisayarlarına giriş yaparak notlarını değiştirdiği için senelerini hapiste geçirebilir!

Not değiştiren öğrenciye hapis!

Georgia'daki bir Kennesaw State University öğrencisi, öğretmeninin bilgisayarına girerek notlarını yükseltmek ile suçlanmakta.

Geçtiğimiz hafta tutuklanan 19 yaşındaki Chase Arthur Hughes, Mayıs ayında üniversitenin bilgisayarlarına izinsiz girmek ile suçlanıyor. İddiaya göre genç, kendisinin ve arkadaşlarının iki dersteki notlarını değiştirdi. Söylenene göre kendisinin bir notunu B'den A'ya yükseltti ve başka iki kişinin de notlarını F'den ve C'den A'ya yükseltti. WSB-TV Atlanta ile konuşan bir başka öğrenci Drew Weldon ise çoğu kişinin düşündüklerini söyleyerek, "notu B'den A'ya yükseltmenin bütün bu uğraşa değmeyecek gibi gözüktüğünü" belirtiyor.

Polisin söylediğine göre Hughes, kız arkadaşının internet bağlantısı üzerinden bir dizi hackleme gerçekleştirmişti ve bu siber-değiştirmeler sadece profesörün bilgisayarı ile sınırlı değildi. Söylenene göre polis, tutuklamanın ardından gencin evinde en azından 36 fakülte üyesinin şifrelerini bir defterde buldu.

Otoriteler, üniversitenin Owl Express yazılımındaki bir uyarı sisteminin notların değişmesi ardından profesöre otomatik bir e-posta göndermesi ile konudan haberdar oldular. Profesör de bu değişimlerin üzerine giderek bir araştırma başlattı.

Üniversitenin söylediğine göre sistem olması gerektiği gibi çalışmasına rağmen, daha fazla güvenlik önlemi de başka girişlerin yapılmasını engellemek için devreye sokuldu.

Eğitimi finans üzerine yoğunlaşan Hughes ise izinsiz bilgisayar girişi, bilgisayar mahremiyet ihlali ve bilgisayar sahteciliği dahil olmak üzere birkaç suç ile suçlanmakta. Eğer kendisi suçlu bulunursa, 15 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Okuyucu Yorumları