NSO Group, tüm iPhone'ları hack'lemenin yolunu bulmuş!

İsrail merkezli bir güvenlik grubunun, iPhone'u endişe verecek derecede izlemeye izin veren büyük bir açık bulduğu ortaya çıktı!

iPhone'ları hack'lemenin yolu!

Vatandaşlarını, gazetecileri ve bazen muhalifleri gizlice izlemek isteyen devletlere hizmet veren NSO Group'un iPhone'daki devasa bir açıktan faydalandığı ortaya çıktı. Apple, açığı yeni yayınladığı güncellemeyle hemen kapadı.

New York Times'ın raporuna göre NSO Group'un yazılımı, kısa mesajları, epostaları uzaktan okumaya izin veriyor, arama geçmişini ve kişi listesine erişim olanağı sunuyordu. Bununla kalmayan yazılım, ses kaydedip parolaları toplayabiliyor. Durumun fazlasıyla endişe verici olduğu doğru; bu yüzden Apple'ın birkaç gün önce yayınladığı son yamayı mutlaka yükleyin.

Lookout güvenlik araştırmacısı Mike Murray, Motherboard ile yaptığı bir söyleşide bu açığın daha önce hiç rastlanmamış bir açık olduğunu söyledi. "Kelimenin tam anlamıyla bir tıklamayla jailbreak'leyen bir bağlantı" yoluyla aktif hale gelen yazılım, Murray'a göre şimdiye kadarki en komplike siber-izleme yazılımlarından bir tanesi.

NSO Group, tüm iPhone'ları hack'lemenin yolunu bulmuş!

Son teknoloji cihazları hack'leyen firmalara daha önce de rastladık, ancak iPhone gibi güvenli olarak bilinen bir cihazın tamamen ele geçirilecek biçimde hack'lenmiş olması önemli bir olay. Yine de herhangi bir cihazın hack'lenme ihtimalinin bulunduğunu, unutmamakta fayda var. Elbette Apple'ın ve diğer firmaların NSO gibi para kaynağı bol hacker'ların bulacağı açıkları kovalayıp kapatacağından da şüphe yok.

Okuyucu Yorumları