Nvidia'dan Android TV'li SHIELD bombası!

Nvidia'nın yeni tanıttığı SHIELD'ı, karşısına aldığı rakiplerle ne kadar iddialı olduğunu kanıtlıyor

Nvidia'dan SHIELD bombası!

Nvidia, televizyona bağlanabilen yeni oyun konsolunu MWC 2015'te tanıttı. Konsolun PlayStation 4 veya Xbox One'dan aşağı kalır yanı yok gibi görünüyor.

Android TV'yi temel alan Nvidia SHIELD, Android uygulamalarını ve hizmetlerini çalıştırabildiği gibi, 4K video akışı bile oynatabiliyor. Konsolu farklı kılacak özelliği ise oyunlarla ilgili: Cihaz, 256 çekirdekli Maxwell mimariye sahip GPU ve 64-bit CPU'yu içerisinde bulunduran Tegra X1 işlemciyle geliyor. Tablet, piyasaya sürülürken Crysis 3, Doom 3: BFG Edition ve Borderlands: The Pre-Sequel gibi Android için optimize edilmiş oyunlar hazır olacak.

Nvidia GRID olarak bilinen oyun hizmeti, sadece oyunları indirip çalıştırmakla kalmayacak. Oyunu akış olarak çalıştıracak olan hizmet, hesaplama işlerini Nvidia'nın sunucularında yapacak. Akış sisteminden faydalanacak oyunlar arasında Batman: Arkham Knight ve The Witcher 3 var.

SHIELD, piyasaya 199 dolar fiyat etiketiyle sürülecek. GRID akış hizmetinden faydalanmak için ise üyeliğe gereksinim duyulacak.

Okuyucu Yorumları