Nvidia'ya yarım GB'lık dava!

GTX 970'in RAM miktarında yaşanan "yarım GB" boyutundaki sorun, Nvidia'nın başına bela oldu!

Nvidia'ya yarım GB'lık dava!

Kullancıları bu sıralar Nvidia'ya ateş püskürüyor. Grafik işlemcisi üreticisinin merakla beklenen GTX 970 modeli için yaptığı duyuruların ve ilanların, gerçeği yansıtmadığını savunan kullanıcıların bazıları firmayı dava ettiler.

Davanın gerekçesi ise yarım GB'lık RAM farkı. Nvidia GTX 970'in reklamlarında, işlemcide 4 GB performans arttıran RAM bulunduğunun vurgulandığını hatırlatan kullanıcılar kullanım sırasında bu RAM'ın 3.5 GB'ın üzerine çıkamadığını belirterek şikayetçi oldular. Yarım GB'lık RAM farkı çok büyük bir sorun değilmiş gibi görünse de davacılar, aradaki bu farkın işlemciyi yüzde 80 yavaşlattığını da vurguluyorlar. Bu da, pahalı yine davadaki iddialara göre, ekran kartlarının yüksek çözünürlüklü videoları oynatırken takılmasına, oyunlarda ağır performans kayıplarına neden oluyor.

Nvidia geçen ay yaptığı açıklamada Nvidia GTX 970'in, GTX 980'e göre farklı bir hafıza alt sistemi kullandığını vurgulayarak 3.5 GB'lık hafızaya açıklama getirmeye çalışmıştı ancak bu açıklama da kullanıcıları tatmin etmemiş gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları