Oculus Platform uygulama mağazası geliyor!

Sanal gerçekliğe Gear VR ile adımını atan Samsung, yeni uygulama merkezini ortaya çıkarıyor!

Sanal gerçeklik büyüyor!

Oculus başlı başına bir fenomen yaratmayı başarmıştı ama akabinde bu furyaya katılan Samsung Gear VR ile durum bir kademe daha gerçeklik payı kazandı. Her ne kadar Samsung'un sanal gerçeklik cihazı sadece son teknoloji Samsung ürünleri ile çalışacak olsa da şimdiden merak uyandırmış durumda.

Pek tabii günümüz pazarında sadece ürünün kendisi bir işe yaramıyor; bir de uygulamalarına ulaşmak için sanal markete ihtiyacı var. İşte IFA'da gerçekleştirilen tanıtımda, Oculus CTO'su John Carmack, direkt olarak bu cihaz için üretilen mobil sanal gerçeklik dükkanının ufak bir deneme versiyonunu gözler önüne sermişti. Nitekim yıl içerisinde son kullanıcının beğenisine sunulması beklenen Samsung Gear VR'ın o zamana kadar çok daha detaylı bir uygulama merkezine sahip olacağı açıklandı.

Oculus Share "store" olarak nitelenen dükkanın adı Oculus Platform olarak değiştirilecek ve içerisinde birbirinden farklı uygulamalar barındıracak. Genel geçer bir platform olacak olan sanal dükkan, içerisinde Rift ve birçok mobil yazılım ile birlikte gelecek. Özellikle sanal gerçeklik cihazlarını hedef alması planlanan sanal dükkan içerisinde, oyunlar, genel uygulamalar, sanal film salonu ve Oculus Cinema gibi sekmeler yer alacak.

Okuyucu Yorumları