Oculus VR geliştiricilerine ölüm tehdidi!

Oculus VR'ın Facebook tarafından satın alınması sonrasında, ölüm tehditleri havada uçuşmaya başladı!

Şimdi de ölüm tehditleri!

Oculus VR, oyun dünyasının yeni yıldızı olarak gündemden düşmüyor. Sanal gerçeklik gözlüğünün oyunları yeni bir boyuta ulaştırması ve uygun fiyatı ile büyük ilgi görmesi bekleniyor. Bu beklentinin karşılığı olaraksa Facebook kısa süre önce firmayı 2 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Bu satın almanın internette farklı yankıları oldu. Oculus VR'a Kickstarter.com'da bağış yapan çok sayıda kullanıcının paralarını geri istedikleri zaten biliniyordu. Ama şimdi, bazı bağış sahiplerinin işi daha da ileri götürdükleri ortaya çıktı. Bu kişiler, kendilerinin de yatırımcı sayılacağını iddia ederek, 2 milyar dolardan pay istiyorlar. Ancak Kickstarter.com teorik olarak "hissedar" bulma sistemi değil, ürün piyasaya çıkmadan önce ürünü satın alma garantisi veren bir servis olduğu için, daha önce Oculus VR'a Kickstarter.com'da para yatıran oyun severler hayal kırıklığı yaşadılar. Eğer pay alma istekleri gerçekleşseydi, yatırdıkları paranın 145 katını alacaklardı. Bu da 1.000 dolar yatıran birinin 145 bin dolar geri alması anlamına gelecekti.

Öte yandan, Facebook'un kullanıcıların gizliliğine önem vermemesini gerekçe gösteren oyun severler, Oculus VR'ın Facebook'a satılmasına büyük tepki göstermeye devam ediyor. Sistemin geliştiricileri ile sohbet eden bazı oyun severlerin çok kızgın olduğu ve çalışanları ölümle tehdit edecek kadar ileri gittikleri de görülüyor.

Oculus VR ve Facebook evliliğinin yankılarının daha uzun süre devam edeceğini düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları