Ödüllü 'Mini Drone'lar geliyor!

Parrot, ödüllü 'Mini Drone'ları, Rolling Spider ve Jumping Sumo'yu piyasaya sunuyor.

'Mini Drone'lar geliyor!

Hem teknoloji tutkunlarının hem de oyun severlerin merakla beklediği Parrot'ın uçan robotları 'Rolling Spider' ve zıplayan robot 'Jumping Sumo' Mobicom tarafından Türkiye'ye getiriliyor. CES 2014'de En Yenilikçi Ürün, Mashable tarafından "En İyi Teknoloji", The Verge tarafından "En İyi Drone", Popular Mechanics tarafından "Editörün Seçimi" ödüllerini alan ve CES 2014'te "Dijital Trendler" finalisti olan Rolling Spider ve Jumping Sumo, bulundukları her ortama eğlenceyi getiriyor.

Cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazlarla kumanda edilebilen, ve dünyanın ilk dört pervaneli Wi-Fi helikopteri olan AR.Drone'un yaratıcısı Parrot tarafından üretilen Mini Drone'lar, iOS ve Android, Kasım 2014 itibariyle Windows 8.1 işletim sistemine sahip akıllı cep telefonları ve tabletlerle kontrol edilebiliyor.

Jumping Sumo

Jumping Sumo, kablosuz bağlantı ile akıllı telefonlar veya tabletlerle 50 metrelik alan içerisinde kolayca kumanda edilebiliyor. iOS ve Android cihazlara ücretsiz olarak indirilen Freeflight uygulamasıyla, mobil cihazlar bir joysticke dönüşüyor.

Jumping Sumo'daki 3 farklı kullanım kontrol modu var. "Zıplama" modunda en zor parkurlarda atlayışlar yaparak engelleri aşabiliyor, 80 cm yükseğe ve yataya zıplamalar gerçekleştirebiliyor ve her zaman tekerlekleri üzerine düşüyor. "Şutör" modunda engelleri iterek aşabiliyor veya birkaçı bir araya gelip futbol maçı yapabiliyor. "Sürüş" modunda ise saniyede 2 metre (Saatte 7 km) hız ile hareket edebiliyor, 90 ve 180 derecelik ani dönüşler gerçekleştirebiliyor. 1 saatte dolan bataryasıyla 20 dakika kesintisiz eğlence yaşatıyor. Jumping Sumo, dahili kamerası sayesinde video ve fotoğraf çekimi yapıp anlık olarak internette yayın yapabiliyor.

Rolling Spider

Rolling Spider

Rolling Spider, güçlü ve üstün tasarımı ve saatte 18 km hızı ile bir oyuncaktan çok daha fazlasını sunuyor. Ayrılabilir tekerlekleri ile ister yerde, isterseniz duvarda veya tavanda dolaşabiliyor, tekerlekleri ile veya tekerleksiz uçuş yapabiliyor. Eğlencenin yeni adı Rolling Spider akrobatik hareketleri ile girdiği her ortamda oyun severlerin gözdesi olacak. Akıllı telefonlar ve tabletlerle kolayca bağlantı kurulabilen Rolling Spider'a, ücretsiz Freeflight uygulamasıyla Bluetooth üzerinden bağlanılabiliyor.

3 eksenli jiroskopa bağlı dengeleyici otopilot sistemi, hızölçeri, ultrasonik sensörü ve 60fps ile bir önceki görselle karşılaştırmaya göre hız ölçümü yapan dikey kamerası sayesinde hassas hareketleri kontrol edilebilen Rolling Spider'ın uçuş kontrol özelliğiyle de hızlı, kıvrak hareketlerle 90 derecelik dönüşler yapılabiliyor, serbest düşüş ve kalkışlarla sorunsuz uçuş deneyimi yaşatabiliyor.

Bir saatte şarj olabilen Rolling Spider ile 20 dakika kesintisiz sürüş keyfi yaşanırken, dahili kamerası ile 300,000 piksellik yüksek kaliteli fotoğraf çekimleri yapılabiliyor ve dahili hafızasına yüzlerce fotoğraf kaydedilebiliyor.

Okuyucu Yorumları