Okyanusun üzerindeki uçakta iPhone yangını!

Bu kez de iPhone 6, durduğu yerde alev aldı... Hem de bir uçakta ve uçuş sırasında!

iPhone uçakta alev aldı!

Geçtiğimiz Perşembe günü Alaska Havayolları'yla Washington'dan Hawaii'ye uçan Anna Crail biraz ürkütücü bir uçuş deneyimi yaşadı. Fakat söz konusu uçuşun bu korkutuculuğunun aslında uçaktan ya da pilotlardan kaynaklanmadığı da kısa bir sürede anlaşıldı. Uçakta bir yangın çıktığını gören Crail, o anda uçağın yere çakılacağını düşünse de sonrasında bu ateşin aslında kendi iPhone'undan geldiğini fark etti.

Pasifik Okyanusu'nun üzerindeyken gerçekleşen bu hadise, Crail'in KOMO News'e verdiği demeçte belirttiği üzere yaklaşık 20 santimkik bir ateşin bir anda ortaya çıkmasıyla gerçekleşti. O telaşla cihazı yere fırlattığını söyleyen Crail, alev alan telefonun yanlışlıkla başka bir yolcunun koltuğunun altına gittiğini ve ateşlerin daha da yükseldiğini söyledi. Ve bu da uçaktaki bazı yolcuların panik yaparak ayağa kalkmasına neden oldu.

ABD'nin Federal Havacılık Yönetimi konuyu incelediklerini ve Boeing 737'nin sorunsuz bir biçimde varış yerine indiğini açıkladılar. Ve hadise sonucunda zarar gören tek şeyin ise yangını çıkaran iPhone 6'nın kendisi olduğu belirtildi.

Alaska Air ve Apple yetkilileri ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadılar.

Okuyucu Yorumları