Olmaz demeyin, önce eBay'e bir bakın!

İnternet üzerinden satışa çıkartılan çok şey gördük ama bu kadar büyüğünü ilk kez görüyoruz!

İnternette bunu da satıyorlar

Teknolojinin gündelik hayatlarımızı kolaylaştırdığı bir gerçek... Fakat günümüzde teknoloji denildiği zaman akla sadece bilgisayar ve bilgisayar türevi ürünler geliyor. Oysa ki teknoloji yüzyıllardır yanımızda. Duruma verilebilecek en iyi örnekse şüphesiz teknolojinin bir dönem de olsa üst sevilerde kullanıldığı, vakti zamanında karnaval olarak ortaya çıkan ama zamanla yerleşik hale gelerek eğlence parkına dönüşen (lunapark) yerlerdir. Peki, siz de bir eğlence parkınız, daha doğrusu "tema parkınız" olsun ister misiniz?

Gerçekten eğlence parkı almak isteyen birisinin ne yapması lazım? Öyle gözüküyor ki sadece eBay'e girmesi ve birkaç "tıklama" yapması günümüz şartları için yeterli; en azından Berlin'de bulunan Spreepark için durum bundan ibaret. Tam tamına 1.62 milyon Avrodan satışa çıkan parkın eski sahibi, onu çoktan terk edip gitmiş ve park on yılı aşkın süredir kullanılmıyor. Parkın kurulu olduğu arazi ziyadesiyle geniş ve arazinin tapusu onu 2061 yılına kadar eğlence parkı şeklinde kullanılmaya zorunlu koşuyor. Anlayacağınız rant düşkünü mimar ve müteahhitler bu arsayı en azından bir süre daha yok edemeyecekler.

Park 1969 yılında, Kulturpark Planterwald ismiyle kurulmuş. Onun en büyük önemiyse, tarihe tanıklık eden bir teknoloji yumağı olması. Özellikle Berlin Duvarı yıkılıncaya kadar geçen süre içerisinde park, Doğu Berlinlilerin biraz da olsa kafa dağıtmak için gittikleri, ortak buluşma yeri olarak konumlanmış. 2002 yılından bu yana kullanımda olmayan park pek tabi her yerinden bitkiler fışkıran, tozlu ve paslı bir yığın halinde yatıyor. Umarız teknoloji tarihinin önemli parçalarından olan park, yakın zamanda "doğru" alıcıyı bulur.

Okuyucu Yorumları