ÖN İNCELEME: Blackphone

MWC 2014'ün yıldız telefonlarından biri olan Blackphone'u elimize aldık; canlı canlı denedik!

Blackphone'u denedik!

"Anti-NSA" cepler, sadece 1 sene önce çıksalardı, bugünkü kadar ilgi örmeyeceklerdi. Ancak zaman değişiyor ve giderek daha çok kişi, verilerinin ticari bir eşyaya dönüştüğünün farkında. Blackphone ise bize iki şey için söz veriyor: Gizlilik ve denetim. Belki NSA'dan tamamen korunmanızı garantilemiyor, ancak örneğin bir Galaxy S5'le olduğunuzdan daha güvende olacağınız kesin.

ÖN İNCELEME: Blackphone

Blackphone, İspanyol geliştirici Geeksphone ve şifreli iletişim firması Silent Circle ile ortak olarak geliştirilen bir telefon. PrivatOS adında, Android'in değiştirilmiş bir sürümüyle çalışan Blackphone, ön yüklü uygulamalarıyla telefon görüşmelerinizi ve metin mesajlarınızı şifreliyor. Firmaya göre web'de gezinirken de tam anlamıyla "anonim" kalıyorsunuz.

ÖN İNCELEME: Blackphone

Şifreli konuşma ve mesajlaşmalarınız için karşı tarafta da Secret Circle'ın çalışıyor olması gerekiyor. Telefonun yüksek bir işlem gücü sunmak gibi bir kaygısı yok, ancak yine de özellikleri ortalamanın üzerinde. Dört çekirdekli 2GHz işlemci ve 2GB RAM ile gelen cihaz, 16GB dahili depolama alanına sahip. 4.7 inç HD IPS ekranla gelen telefonun arka tarafında 8 megapiksellik bir kamera var. Blackphone'un fiyatı ise 629 dolar.

En faydalı güvenlik işlevlerinden bir tanesi...

En faydalı güvenlik işlevlerinden bir tanesi...

Blackphone'da bir dizi güvenlik işlevi var. Bunlar arasında öne çıkan bir tanesi, hangi uygulamanın uygulamanın nereye erişeceğini tam olarak denetlemenize izin veriyor. Bu sayede örneğin kişi listenizi almaya çalışan bir uygulamanın bunu yapmasını engelleyebiliyorsunuz.

Siyah gövdeli ve HD ekranlı telefonun görünümü de hoş. Bu da güvenliğin, iyi bir görünümle bir araya gelebildiğini gösteriyor.

ÖN İNCELEME: Blackphone

Telefonun Haziran'da çıkacak son sürümü, elimize geçen bu prototipten biraz farklı olacak. Bize söylenene göre birkaç küçük tasarım değişikliği yapılabilir; ancak 4.7 inç'lik ekran boyutu değişmeyecek. Blackphone, bizce verilerinin gizliliğine önem verenler için iyi ve uygun fiyatlı bir seçenek.

Okuyucu Yorumları