ÖN İNCELEME: Nokia Lumia 625

Nokia'nın 4.7 inç'lik dev Lumia'sını tanıtılır tanıtılmaz elimize alıp denedik! İşte ilk yorumumuz.

ÖN İNCELEME: Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625'in en öne çıkan iki özelliği büyük ekranı ve ucuza 4G bağlantısı sunması. Ancak haliyle 4G bağlantısı bizleri çok fazla ilgilendirmiyor.

Yurtdışı fiyatı 320 dolar olarak belirlenen cep, 4.7 inç'lik bir ekranıyla Nokia'nın sayısı 12'yi bulan Lumia'larının karşısına çıkıyor. Ancak Lumia 625'in Nokia Lumia'lar arasında öne çıktığını söylemek zor.

Lumia 625'ten resimler için galerimize tıklayın!

Yine de Lumia 625'in kötü bir telefon olduğunu söylemiyoruz. Değiştirilebilir kapaklar ve Nokia'ya özel tüm işlevler, Lumia 625'te de var. Yani Mix Radio ile ücretsiz müzik dinleyebilir, Here harita servisini kullanarak veri harcamadan yolunuzu bulabilir, Smart Camera ile göz alıcı fotoğraflar çekebilirsiniz. Ancak bu alanda bazı özelliklerden vazgeçilmiş: Örneğin yeni alanları "artırılmış gerçeklik" ile süsleyen City Lens, kaldırılmış. Aynı şekilde NFC özelliği de Lumia 625'teki eksikler arasında.

Smart Camera, Lumia 925'te 10 fotorğaf çekebilirken Lumia 625'te sadece 7 fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bu fotoğrafların her biri, 1MP çözünürlüğünde kaydediliyor. Ancak bu fotoğrafların testlerimizde kötü görünmediğini, bu fiyattaki bir telefon için iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Lumia 625 ile deneyimimiz

Lumia 625 ile deneyimimiz

159 gramlık telefon, plastik kasalı (lastikleştirilmiş polikarbonat) bir cep için elimize biraz ağır geldi. Sadece 512MB'lık RAM'e sahip cihazın 8GB'lık dahili depolama alanının size kalan bölümü de 8GB'tan küçük. Ancak depolama alanı için endişe edecek bir durum yok, zira 64GB'lık bir microSD ile fotoğraf, müzik ve videolarınızı yanınızda taşıyabileceksiniz. Dilerseniz verilerinizi 7GB'lık SkyDrive'da da depolayabilirsiniz.

Lumia 625'i elinize tuttuğumuzda ondan çok etkilendiğimizi söylememiz zor, ancak ucuz bir cep hissi verdiğini de söyleyemeyiz. Göze hoş gelen bir biçimde yuvarlanmış kenarlara sahip cep, amiral gemisi ceplerin yarı fiyatına beklediğinizi sunuyor. Cihazın WVGA (800x640) çözünürlüklü ekranı da gözünüze batmıyor. Geniş ekran harika olsa da renklerin yeterince canlı olduğunu söylemek zor.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi uygun fiyata 4G yetenekleriyle gelmesi Lumia 625'in en önemli özelliklerinden bir tanesi. Ancak bu Türkiye'de 4G henüz kullanılmadığından bu bizi ilgilendiren bir avantaj değil.

Okuyucu Yorumları