Önde gelen 4 hacker grubunu tanıyın!

Son döneme damgasını vuran 4 hacker grubunu bir araya getirdik, ne istediklerini araştırdık...

Çok konuşulan 4 hacker grubu!

Hack olaylarını duymadan geçtiğimiz bir ay, hatta hafta yok. Bazen önde gelen bankadan teknik bir hileyle çalınan milyonlarca dolar, bazense çok uluslu bir firmanın belgelerinin internete sızdırılması... Küçük web sitelerinin ve sosyal ağ hesaplarının ele geçirilmesini saymadık bile. Saldırılarının sayısı ve çeşitliliği çok, ancak genel olarak çoğu saldırının öne çıkan birkaç hacker grubundan geldiğini söyleyebiliriz.

Hacker grupları hakkında anlatılacak şey çok, ancak bu yazımızda kendinden en çok söz ettiren 4 hacker grubu hakkında merak ettiklerinizi sizlerle paylaşmak istedik.

Anonymous: Merkezsiz ama birleşik

Ünlü hacker gruplarının başında gelen Anonymous'un temeli, tartışmalı mesaj panosu 4Chan'deki "hacktivist"lere dayanıyor. 2008'den beri tanınan topluluk, birçok hükümetin, politikacının web sitesine, Scientology kilisesinin sitesine ve sayısız IŞİD sitesine saldırılar düzenledi. "Lidersiz" olmasıyla öne çıkan "kolektif", saldırıların çoğunu farklı üyeleri yoluyla düzenliyor.

Suriye Elektronik Ordusu (SEA)

Hacker'ların tümü, liberal düşüncelerin peşinde değil. 2012'de Anonymous ve Suriye Elektronik Ordusu arasında yaşanan tehditleşme ve saldırılar, Anonymous'un SEA'ya "siber savaş" açmasıyla sonuçlanmıştı.

2011'den bu yana Suriye karşıtı mesajlar yayınlayan medya organlarına saldıran SEA'nın bugüne kadarki hedefleri arasında New York Times, CBC ve Washington Post var. Saldırıların arkasındaki üniversiteli öğrenciler, yüzlerce siteyi hack'lemelerinin ardından dikkat çekerek bazı çevrimiçi güvenlik firmalarının saygılarını kazanmışlardı.

Chaos Computer Club (CCC) ve Tarh Andishan

Chaos Computer Club (CCC) ve Tarh Andishan

Chaos Computer Club (CCC)

CCC, tüm hacker gruplarının sadece yasadışı yollar izlemediğinin bir ispatı. CCC'nin tüm saldırıları yasal olmasa da, genellikle yasalara aykırı değil. Grubun eski üyelerinden Andy Müller-Maguhn, nelerin sayılmayacağı konusunda birçok hukuk uzmanlarıyla görüştüklerini söylüyor.

CCC'nin isminin geçtiği çoğu olayda teknolojinin ve güvenlik açıklarının kötüye kullanılması var.

Tarh Andishan: İran'ın Stuxnet'e cevabı

Tahminen 20 üyeye sahip olduğu düşünülen Tahran merkezli grup, yetenekli hacker'ların neler yapabileceklerini gösteriyorlar. ABD ve İsrail tarafından geliştirildiği iddia edilen Stuxnet solucan saldırısı, İran'daki bilgisayar ağlarının önemli hasarlar görmesine neden olmuştu. Bunun üzerine İran, siber savaş girişimlerini güçlendirdi ve Tahr Andishan (Farsça'da "yenilikçiler") doğdu.

Arka kapılardan, SQL enjeksiyon saldırılarından ve çeşitli üst düzey taktiklerden faydalanan grup, dünya çapında önde gelen hükümet ve ordu sistemlerine, bunun yanında özel şirketlere büyük saldırılar düzenledi. Operation Cleaver adındaki bu saldırıda ABD donanmasının sunucuları, önde gelen birkaç şirket, hastane ve üniversite dahil olmak üzere 16 ülke hedef alındı.

Tarh Andishan'ın karmaşık yapısı ve yapabildikleri, dahası en güvenli sistemler dahil, sistemleri ele geçirebilmesi, bunun yanında belirli bir hedefinin olmaması onun devlet tarafından desteklenme olasılığını oldukça güçlendiriyor.

Okuyucu Yorumları