One Plus 5'in Fiyatı Hiç De Hesaplı Olmayabilir

Çin'in uygun fiyatlı amiral gemisi telefonları OnePlus'lar, yeni modellerle birlikte "uygun" tanımlamasına veda edebilir!

"Uygun fiyatlı" değil, "fiyatlı" OnePlus

OnePlus, el yakmayan fiyatlarla güçlü özellikler sunan telefonlar üreten bir marka olarak öne çıkıyor. Ancak en son yayılan söylentilere göre şirket OnePlus 5'e normalden yüksek bir fiyat koymayı planlıyor.

Android Authority'e konuşan bazı kaynaklar şirketin yeni telefonunda "daha pahalı parçalar" kullanmayı planladığını söyledi.

Kaynağın iddiasına göre OnePlus, yeni telefonun fiyatının çok daha yüksek olacağını, bunun sebebinin ise cihazın tasarım ve içeriğinin kalitesindeki artış olduğunu söylüyor ve fiyatının da 650$ civarında olacağını tahmin ediyor.

Fiyat artışı yaklaşıyor

Bu fiyat, markanın bir önceki telefonu olan OnePlus 3T 64GB'ın 439$ olan fiyatından oldukça fazla. Hatta 128GB sürümü bile 479$ ile daha hesaplı bir çizgide bulunuyordu.

OnePlus, her yeni nesil telefonuyla fiyatları da yüsekliyordu, ancak bu şimdiye kadar gördüğümüz en büyük fiyat sıçrayışı olabilir. Markanın hayranları bu olayı olumlu karşılayacaklarını pek sanmıyoruz.

Marka, serideki yeni telefonun "yaz 2017" içerisinde piyasaya sürüleceğini açıklamıştı, bu yüzden önümüzdeki bir iki ay içerisinde fiyatlar da resmiyete kavuşacaktır.

Diğer söylentiler OnePlus 5'in Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 8GB RAM, 128GB depolama alanı ve 5.5-inç QHD ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Buna benzer özelliklere sahip telefonların en hesaplı olanları bile 440$'dan başlıyor. Bu yüzden markanın fiyat artışı kararını anlamak çok zor değil.

Okuyucu Yorumları