OneDrive artık limitsiz! Ama sadece...

Microsoft'un bulut depolama hizmeti OneDrive, artık limitsiz alan sunuyor. Ama sadece...

OneDrive artık limitsiz!

Office 365 kullanıcılarının bulut depolama limitleri konusunda artık endişelenmeleri gerekmeyecek. Microsoft, Office 365'e üye olan OneDrive ve OneDrive for Business kullanıcıları için sınırsız alan imkanı sunmaya başlıyor. Hatta, Office 365 Home, Personal ve University kullanıcıları için limitsiz bulut depolama seçeneği sunulmaya başlandı bile.

Bu durum Windows ve Lumia telefon kullanıcıları için büyük bir adım anlamına geliyor. Artık istediğiniz kadar fotoğraf çekip OneDrive'a yükleyebilir ve asla yetersiz alan konusunu düşünmeyebilirsiniz.

iCloud kullanıcıları 5 GB bedava depolama alanına sahipler ve ayda 0.99 dolar karşılığında 20 GB veya 19.99 dolar karşılığında 1 TB bulut depolama alanına sahip olabiliyorlar. Fotoğraf üzerinden açıklamak gerekirse, iPhone kullanıcıları iCloud depo hesabına sadece fotoğraf yüklediklerinde yaklaşık olarak 2.325 fotoğraf depolayabiliyorlar. Daha fazlası için ayda 1 dolar ödemeleri gerekiyor.

Google ise 15 GB bedava depolama alanı sunuyor ve bu da yaklaşık olarak 6.975 fotoğrafa denk geliyor. 100 GB Google Drive depolama alanı ayda 1.99 dolar ve 1 TB depolama alanı 9.99 dolar fiyata sahip.

Tabii ki Microsoft'un bedava limitsiz depo alanı Office 365 üyeliği gerektiriyor ve bu üyelik bedava değil. Office 365 Business planları ayda 5$'dan başlıyor ve Office 365 kişisel kullanım üyeliği ayda 6.99$ gibi bir ücrete sahip.

Microsoft, geçtiğimiz yıl içerisinde bulut depolama ücretlerini düzenli olarak azaltmaktaydı. Haziran ayında OneDrive depolama planları 7 GB'dan 15 GB'a yükseltildi. Ek olarak tüm Office 365 sürümleri için, kullanıcı başına 1 TB depolama alanı sunmaya başladı.

Geçtiğimiz ay OneDrive, Windows ve Mac masaüstü uygulamaları üzerinden 10 GB'a kadar dosya yüklemelerini de desteklemeye başlamıştı.

Okuyucu Yorumları