OneDrive, depolama alanını kırptı!

Microsoft'un popüler dosya depolama hizmeti, onu "kötüye kullananlar" yüzünden değişikliğe gitti!

OneDrive fena kırptı!

Microsoft, Office 365 üyelerine artık sınırsız OneDrive alanı sunmayacağını duyurdu. Ücretsiz depolamanın boyutu ise üçte ikisine küçültülecek.

Bir blog gönderisinde yapılan açıklamaya göre sınırsız depolama alanının kaldırılmasının nedeni, "az sayıda kullanıcının" birden fazla PC'yi, tüm film koleksiyonunu veya DVR kayıtlarını OneDrive üzerinde yedeklemesi oldu. Microsoft'a göre depolama alanının aşırı kullanımı, toplamdaki kullanımın ortalamanın 14.000 kat üzerine çıkmasına neden oldu. Office 365 kullanıcıları için sınırsız depolama alanı, Ekim 2014'te sunulmaya başlanmıştı.

Microsoft, "aşırı yedekleme senaryolarını" engellemek istediğini ve dikkatini "OneDrive kullanıcılarının çoğunluğunun faydalanacağı yüksek değerli üretkenlik ve birlikte çalışma deneyimlerine" odaklamak istediğini söylüyor. Bununla birlikte düşük ücretli ve ücretsiz OneDrive üyeliklerinde de kısıtlamalara gidilmiş olması, Microsoft'un bol keseden boş alan dağıtarak bir hata yaptığını itiraf etmekten ziyade, suçu kullanıcılara attığı izlenimi bırakıyor.

Değişiklikle birlikte OneDrive depolama sınırı, Office 365 Home, Personal ve University kullanıcıları için 1TB'a düşürüldü. Yeni kısıtlama devreye alınmış olsa da mevcut Office 365 kullanıcıları, 1TB'ı aşan verilerini OneDrive'dan indirebilmek için "en az" 12 aya sahipler.

Değişikliklerden tek etkilenenler, Office 365 kullanıcıları değiller. 2016'dan itibaren ücretsiz kullanıcılar 15GB yerine yalnızca 5GB depolama alanına sahip olacaklar. Telefon kullanıcılarına verilen 15GB kamera rulosu hediyesi de 2016'nın başında sona erecek.

Okuyucu Yorumları