OneNote Masaüstü Desteği Gidiyor, UWP Geliyor

Microsoft, OneNote masaüstü yazılımının desteğini keserek, UWP uygulamasına odaklanacağını söyledi!

OneNote, UWP'ye geçiyor

Microsoft'un Edge'e odaklanmak için uygulamalar üzerindeki çalışmalarını azaltacağı söylentilerine rağmen, firma hâlâ Microsoft Store'u inşa etmek için yoğun biçimde çalışıyor. Hatta firma, OneNote masaüstü yazılımını bırakıp yerine OneNote UWP (Universal Windows Platform) uygulamasına yoğunlaşacağını açıkladı.

Masaüstü yazılımı, Office 2019'un çıkışının ardından arka plana itilecek. Ekim 2025'e kadar güvenlik güncellemesi alacak olmasına karşın, hiçbir yeni özellik almayacak.

Destek bittiğinde yazılım, desteği kesilen Windows Movie Maker, Windows Live Mail ve Groove Music ile aynı kaderi paylaşacak.

Masaüstü yazılımının severleri bu son açıklamayla mutsuz olacaklar, bu kesin. Ama UWP'ye geçiş, Windows 10 S kullanıcıları için çok iyi bir haber çünkü bu kullanıcılar Microsoft Store'dan indirebildikleri uygulamalarla sınırlılar.

Windows 10 S, özellikle okul ve iş yerlerinde popüler. Bu yüzden Microsoft'un OneNote gibi bu yerlerde düzenli olarak kullanılan, ama Word, Excel ve PowerPoint kadar da şart olmayan bir araçla başlaması gayet mantıklı.

Bu açıklama, Microsoft'un UWP uygulamalarının yerine progresif web uygulamalarına (PWA'lar) odaklanacağı yönündeki söylentilerin de boş olduğunu gösteriyor.

Office'in geri kalanının UWP uygulamaları tarafından yerinden edilip edilmeyeceği konusunda bilgi yok, ama önümüzdeki senelerde neler olacağını görmek ilginç olacak.

Okuyucu Yorumları