Onu da parça parça ettiler; ve sonuç...

Son ayların belki de en farklı telefonu da kaderinden kaçamadı; parça parça edildi! Ve sonuç...

Onu da parça parça ettiler!

Amazon Fire Phone bir süredir piyasada ve rakiplerine göre çok farklı özellikler ile karşımıza çıkmış durumda. Özellikle 3D desteği ile dikkat çeken telefon, ne yazık ki uygulamalar konusunda biraz geri kalmış durumda.

Son kullanıcı olarak bizler, cihazın farklı özelliklerine takılmış durumda olabiliriz belki ama eline geçirdiği her teknolojik ürünü "mıncık mıncık" eden iFixit için durum biraz daha farklı. Tahmin edebileceğiniz üzere iFixit, Amazon Fire Phone'u da parçalarına ayırdı. Ortaya çıkan haritaysa iFixit ekibini pek memnun etmedi zira parçaların dizilimi, onları tamir etmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor.

Yine de ekibin en çok dikkatini çeken parça, telefon üzerine yerleştirilen kamera olmuş. Cihaz üzerinde bulunan kamera tam dört IR kameradan meydana geliyor ve her parça telefonun içerisine resmen gömülmüş durumda ki bu da olası bir tamiri imkansız kılıyor. Yetmezmiş gibi cihaz içerisinde kullanılan yapıştırıcı madde de neredeyse sökülmez bir halde parçaları birbirine yapıştırmış durumda.

iFixit'in ürüne verdiği tamir edilebilirlik puanı 10 üzerinden sadece 3. Özetlemek gerekirse bu telefonu bozmak, tam bir felaket ile sonuçlanabilir.

Okuyucu Yorumları