Opera, Edge'i kendi pil testinde yendi!

Opera kendi pil testinde testinde Edge'i yendi, Microsoft "bu test sayılmaz" dedi!

Opera, kendi testinde Edge'i yendi!

Microsoft birkaç gün önce web tarayıcısı Edge'in laptop'larda pil tüketimi en tasarruflu web tarayıcısı olduğunu gösteren bir test yapmış ve sonuçlarını paylaşmıştı. Teste dahil edilen ve Edge'in gerisinde kalan tarayıcılardan Opera, kendi testini yaparak Microsoft'un vardığı sonuçların doğru olmadığını ileri sürdü.

Kendi testini yapan Opera, testte tarayıcının tüm güç tüketimi işlevlerini ve reklam engelleme işlevini etkinleştirdi. Opera testte Chrome, Edge gibi tarayıcıları geçmeyi başardı. Opera 3 saat 55 dakikalık gezintiye izin verirken Edge, pili 3 saat 12 dakikada, Chrome ise 2 saat 54 dakikada tüketti.

Microsoft'un video akışına odaklanan testinde Edge, 7 saat 22 dakika ile birinci olmuş, Opera ise 6 saat 18 dakika ile ikinci olmuştu.

Microsoft, Opera'nın testleri reklam engellemeye dayandığı için testin geçersiz olduğunu düşünüyor. Ancak bir süre önce kendi reklam engelleme teknolojisini geliştiren Opera'nın bu özelliği kullanmaması saçma olacağından, Opera'nın işlevi etkinleştirmesi anlamak mümkün.

Okuyucu Yorumları