Opera estetik olarak güncelleniyor

Opera'nın Android sürümü yeni bir görünüm kazanıyor!

Opera'nın Android sürümü yenileniyor

Android'de Opera kullananlar büyük görsel bir değişiklikle karşılaşacaklar. Dünden itibaren Opera yeni bir güncellemeyi başlattı. Sıfırdan tasarlanan arayüzü Android'in tasarımına uygun olarak yapıldı. Yapımcıların açıklamasına göre güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşması biraz vakit alabilir.

İlk büyük değişiklik giriş sayfasında; Hızlı Çevirme ve haber kaynağı sekmeleri sola alındı. Bu sekmelere + tuşuna dokunarak kendi seçtiğiniz konuları ekleyebiliyorsunuz. Haber kaynağı daha hızlı yüklenme için ayrıca bir 'okuyucu' moduna sahip.

Opera estetik olarak güncelleniyor

Sırada üç-nokta menüsü var. Bir siteyi gezerken, bu menü sayfada kelime araması yapmanızı ve paylaşmanızı sağlıyor. Menüdeki 'ekle' seçeneği sayesinde bu sayfayı 'Hızlı Çevirme' sekmesine, hatta Android ana sayfasına ekleyebiliyorsunuz. Menünün üstünde 'veri tasarrufu' seçeneği bulunuyor, bunun altında ise ne kadar veri kazanıldığı yazıyor. Buradaki menüden ayarlara erişebiliyor ve gezgini kapatabiliyoruz.

Opera estetik olarak güncelleniyor

Son büyük değişiklerden biri ise 'kişisel köşe' adlı bölüm. Burdan offline sayfalara, yer imlerine, geçmişe ve indirilen geçmişine erişebiliyoruz. Bu sayfaya kaydolarak ayarlarınızı ve verilerinizi diğer cihazlarınızla senkronize edebiliyorsunuz.

Opera estetik olarak güncelleniyor

Opera yaptığı açıklamada hala yeni özellikler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Tablet ve normal ekran düzeni, haber yayını sayfasının dilini değiştirme ve indirme klasörünü kişiselleştirme bu özelliklerden bir kaçı. Opera çalışmaya devam ederken siz de Google Play Store'da Opera'yı kontrol edebilir ve yeni görünüme erişiminiz var mı bakabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları