OS X El Capitan'da Office problemleri sürüyor

Son OS X sürümü El Capitan, özellikle bu yazılımı kullananların canını fena halde sıkıyor!

OS X El Capitan'da sorun var!

Microsoft, Office for Mac 2016 kullanıcılarının sıklıkla sorunlar ile karşılaştıklarını doğruladı ancak henüz güncelleme için bir tarih verilmiş değil.

Yapılan açıklamada, Microsoft'un Apple ile beraber çalışarak sorunu çözmeye çalıştıkları belirtiliyor ve Microsoft AutoUpdate ile Office 2016 for Mac için en son güncellemeleri yüklemelerini öneriyor.

Microsoft'un kıdemli program yöneticisi Faisal Jeelani, aynı sorunların Outlook 2011'de de yaşandığını belirtiyor ve hem 2011 sürümü hem de 2016 sürümü için çözüm üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Ancak Jeelani de her iki çalışma için belirli bir tarih sunmuyor.

Apple, 30 Eylül tarihinde OS X 10.11 veya diğer adı ile El Capitan'ı yayınladı. Her ne kadar Office for Mac için sorunlar, El Capitan yayınından daha önce ortaya çıkmış olsa da, El Capitan'ın yayını ile beraber bu sorunlar ciddi bir şekilde yaygınlaşmış durumda.

Sorunun kaynağının Microsoft'un mu yoksa Apple'ın mı kodundan kaynaklandığı henüz belli değil. Her iki firmanın açıklamasının yanı sıra Jeelani'nin mesajında da Microsoft'un Apple ile beraber çalıştığı belirtilmesinden dolayı, problemin Apple tarafından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Ancak bir diğer tahmin de, Microsoft'un problemi anlamak için Apple'dan daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğu yönünde.

Destek bölümünde bulunan yazılarda bazı kullanıcıların pek çok şikayetinin bulunduğu gözüküyor. Beta testini gerçekleştirenlerden bu problemi aylardır bildirdiklerini söyleyen Gerald Wildon, Microsoft'un ve Apple'ın bu problemi çözmeden her iki yazılımı da (OS X El Cap ve Office 2016) sunmalarının kabul edilemez olduğunu ifade ediyor.

Okuyucu Yorumları