Otomatik tamamlama işleviyle konuşma hazırladı!

iPhone'un otomatik tanımlama işlevi, bakın nasıl ilginç bir işe imza attı...

Otomatik tamamlamayla bunu yaptı!

iOS'un otomatik tamamlama işlevi en basit sözcükleri ne zaman yazacağınızı algılamayı başaramasa da, atom fiziği konusunda bilimsel bir yazı hazırlamanıza yardımcı olabilir.

Profesör Christoph Bartneck, atomik ve nükleer fizik konusunda iOS'un otomatik tamamlama özelliği yardımıyla konferansta okumak üzere bir yazı hazırladı. Bartneck'in yazısı sadece üç saat saat sonra kabul edildi.

Eğlence, Yeni Zelanda'da İnsan Arayüzleri Teknolojisi Laboratuvarı'nda ders veren Bartneck'in Atomik ve Nükleer Fizik Uluslararası Konferansı'na davet edilmesiyle başladı. "Nükleer fizik konusunda bilgiye sahip olmadığımdan iOS'un otomatik tamamlama işlevinden yazıyı yazmam için yardım aldım" diyen Profesör, yazıya "atomik" veya "nükleer" yazısıyla başladığını, bunun ardından rastgele olarak otomatik tamamlama önerilerine dokunduğunu; ortaya çıkan yazının hiçbir anlamının olmadığını söylüyor.

Yazının sonundan alınan şu metinden bir anlam çıkarmak gerçekten de zor: "The atoms of a better universe will have the right for the same as you are the way we shall have to be a great place for a great time to enjoy the day you are a wonderful person to your great time to take the fun and take a great time and enjoy the great day you will be a wonderful time for your parents and kids."

Bartneck'e gönderilen epostada Profesörden sunumdaki yerini onaylaması ve kayıt için 1000 dolar ödemesi isteniyor. Bartneck'in blog gönderisine cevap veren yorumcular ise konferansın gerçek olup olmadığını sorguluyorlar ve hiçbir konferans organizatörünün rastgele kişilere eposta göndermeyeceğini ileri sürüyorlar. Konferansın web sitesine göreyse Atomik ve Nükleer Fizik Uluslararası Konferansı, 17-18 Kasım'da Atlanda, Georgia, ABD'de gerçekleşecek.

Okuyucu Yorumları