Otomobiller için Snapdragon 820 geldi!

Biz Snapdragon 820'nin telefonlara gelmesini beklerken Qualcomm, küçük bir sürpriz yaptı!

Bir Snapdragon 820 daha geldi

Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 820, yeni nesil telefonların birçoğunun hızına hız katacak. Ancak firma bununla kalmayıp yeni işlemcisinin otomobillere özel bir sürümünü duyurdu.

Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf, firmanın CES'teki basın konferansında Snapdragon 820'nin 80 yeni cihaza gireceğini söyledi. Snapdragon 820'li telefonları henüz pek göremesek de Mollenkopf, Çinli üretici Le TV'nin yeni telefonu Le Max Pro'nun Snapdragon 820 ile geleceğini söylüyor. Ancak Snapdragon 820'deki gecikmeler, firmayı işlemcinin otomobillere özel bir sürümünü geliştirmekten alıkoymamış görünüyor.

Qualcomm yöneticileri, Snapdragon 820Am'yi navigasyon, otomatik sürücü asistanı gibi işlevlerden ve otomobilin içine dağıtılmış dört adet 4K ekrandan oluşan karmaşık bir sistemi çalıştırırken gösterdiler. Sistem içerisine sürücünün kafa pozisyonunu algılayan ve yola dikkat edip etmediğini söyleyebilen dahili kameralar da dahildi.

Otomobillerinde kullandığı büyük ekranlarla tanınan Audi, yeni işlemci sayesinde sistemlerinin kapasitesini ikiye katlayacak. Mollenkopf, Qualcomm'un otomobil üreticileri için yükseltilebilir modüller de sunacağını söylüyor.

Bu arada Qualcomm, akıllı şehirler için bir dizi yonga da tanıttı. Böylece firma, Nesnelerin İnterneti'ne doğru önemli bir adım daha atmış oldu.

Okuyucu Yorumları