Otomobillere Parmak İzi ve Yüz Tanıma Geliyor!

Kullandığımız otomobillerin hırsızlığa karşı daha güvenli ve bizim için daha konforlu hale gelmesi için, belki de geç kalmış bir öneri...

Parmak izi ve yüz tanıma devrimi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar, birkaç yıldır parmak izi okuyuculara sahip ve görünene göre otomotiv ekipman üreticisi Continental, artık bu teknolojiyi arabalara getirmeyi planlıyor. Firmanın söylediğine göre otomotiv sektöründe hem parmak izi, hem de yüz tanıma sistemleri, CES 2017'de tanıtacak.

Continental'in biyometrik teknolojisini kullanan araçlar, sürücülerin kişisel tercihlerini – oturma şekli ve ayna konumu ya da favori hedefler gibi – otomatik olarak ayarlayabilecek.

Parmak izi aracılığı ile doğrulama sistemi, kişisel elektronik cihazlara ve hatta ev kapılarına kadar taşınmış durumda ancak henüz arabalarda bulunmuyor. Otomotiv endüstrisi şu ana kadar araçların güvenlikleri ve çalıştırılmaları için anahtarlardaki radyo frekansı sinyallerine güvenmiş durumda. Ancak bu sistemin çok da güvenli olmadığı, geçtiğimiz gün yayınladığımız haberde ortaya çıkmıştı.

Continental, bu anahtarlardan tamamen vazgeçmek yerine, yaptığı basın açıklamasında, parmak izi teknolojisini bir güvenlik katmanı daha oluşturmak için kullanmayı öneriyor. Bir sürücünün, aracı çalıştırmak için parmak izini kaydetmiş olması ve anahtara da sahip olması gerekiyor. Ancak bu senaryo, vale hizmeti veya aracı kısa bir süreliğine arkadaşa verme gibi durumları içermemekte.

Yüz tanıma sisteminde ise araç içi kamera, sürücünün yüzünü tanımlanmış bir profil ile eşleştirmeye çalışıyor. Continental, yüz tanıma sisteminin, aracın elektroniklerinin kişiselleştirilmesi için kullanılabileceğini düşünüyor.

Continental, bu teknolojilerin nasıl çalıştıklarını Ocak ayında Las Vegas'ta düzenlenecek CES'te gösterecek...

Okuyucu Yorumları