OxygenOS, OTA ile gelmeyecek!

OnePlus One'da Cyanogen Mod'un yerini alacak olan OxygenOS, herkesin beklediği gibi gelmeyecek!

İster yükle; ister yükleme!

Çin'li Android telefonu OnePlus One, davetiye ile satış yapmasının ardından şimdi de modifiye edilmiş özel Android sürümü OxygenOS işletim sistemiyle gündemde. Telefona özel üretilen ve Cyanogen Mod'un yerini alacak olan bu yeni Android sürümü, Mart ayında piyasaya çıkacak.

Ancak firma kullanıcılara yeni işletim sistemini dayatmak istemedikleri için, OTA (Over the air) güncelleme seçeneğini devreden çıkarttıklarını açıkladı. OnePlus One kullanıcıları işletim sistemlerini kendileri indirip telefonlarına yüklemek durumunda kalacak.

OnePlus yöneticileri, yeni sistemi sadece yeni bir şeyler deneme arzusundaki istekli kullanıcılara göndermek istiyor. Mevcut işletim sistemi Cyanogen Mod ise iki sene daha desteklenmeye devem edilecek. Yani Cyanogen Mod'dan memnun olanlar, 2 yıl daha destek alabilecekleri için, OxygenOS'u reddetme hakkına sahip.

Yeni OxygenOS işletim sistemi ise aslında Android işletim sistemini farklı bir arayüzle kullanmayı sağlıyor ama modifikasyonlar sadece arayüz geliştirmesinden ibaret değil. Telefona yeni işlevler de katacağı konuşuluyor.

Piyasaya çıkacak bir sonraki OnePlus telefonu OnePlus Two ise, doğrudan OxygenOS ile gelecek...

Okuyucu Yorumları